Face bani numai din reclamaţii

reclamagiu.jpg

Americanul Cory Groshek a depus 562 de cereri de angajare, dar nu ca să muncească, ci ca să stoarcă bani de la angajatori

S-a umplut de bani fără să lucreze! Cory Groshek a depus cereri de angajare la 562 de companiii pe parcursul a un an şi şase luni. Nu are nici o intenţie să obţină o slujbă, ci să “jumulească” firmele de bani.

Reclamagiu de profesie! Cory Groshek (33 de ani) din Green Bay, Wisconsin, a câştigat 267.600 de dolari (1.465.633 de lei) numai din plângeri şi ameninţări. Schema prin care escrochează firmele e simplă. Se preface că aplică pentru o slujbă şi apoi urmăreşte dacă respectiva companie încalcă legea în procedurile de angajare.

plangere.jpg

Reclamaţia pe care a trimis-o companiei Time Warner Cable

 

Cel mai mult se prevalează de faptul că serviciile de resurse umane încearcă să verifice date personale fără ştirea solicitantului de slujbă, ceea ce, în SUA, înseamnă o încălcare a legii. Şi, dacă acest lucru se întâmplă, ameninţă firma că o dă în judecată, dacă nu îl plăteşte pentru a ajunge la o înţelegere. El însuşi a recunoscut că a reuşit să stoarcă bani de la 40 de angajatori, dintre care 15 au sediul în statul său natal, Wisconsin. De la fiecare firmă a obţinut sume între 5.000 de dolari şi 35.000 de dolari, având grijă să ajungă la înţelegeri numai în afara justiţiei. A ameninţat şi firme de renume, cum ar fi Starbucks. În ianuarie 2015, Groshek a aplicat pentru o angajare la faimoasa companie Time Warner Cable. Era convins că a prins peştele cel mare. După ce i s-a oferit o slujbă plătită cu 11 dolari pe oră, americanul a trimis firmei o scrisoare de 2.300 de cuvinte, prin care se plânge că patronii au încălcat  o lege conform căreia statul protejează cetăţenii de a nu fi cercetaţi privitor la datorii fără a li se aduce la cunoştinţă. I-a ameninţat cu un proces de 5-10 milioane de dolari daune, dacă nu îi achită imediat un milion de dolari. “Nu faceţi nici o greşeală. Am toate datele şi legea e de partea mea”, a ameninţat reclamagiul. Numai că avocaţii companiei Time Warner Cable nu au acceptat condiţiile şi au declanşat o contraofensivă. Aşa s-a descoperit cu ce se ocupă Cory Groshek şi cât de mult a câştigat fără să muncească. Bărbatul a obţinut o licenţă la Mid-State Technical College in Wisconsin Rapids, însă s-a specializat în particular în Drept pentru a face escrocheriile. Dacă va fi găsit vinovat în justiţie, riscă să petreacă ani buni după gratii. 

Loading...
 
 

Citește și

  • gregor macgregor

    Un loc de vis, cu pământul atât de fertil, încât poate oferi și trei recolte de porumb pe an, cu apa atât de pură, încât poate potoli imediat setea, și cu livezi întregi de copaci ale căror crengi se rup de atâta rod. Asta vindea, în 1822, cel mai mare escroc din istorie. Scoțianul Gregor MacGregor și-a folosit puterea de convingere pentru a aduce 250 de oameni plini de speranțe în pustiul din Honduras.

  • victor lustig

    „Contele” Victor Lustig a fost cel mai mare escroc al Americii, dar cere e adevărata sa identitate? La vârsta de 46 de ani, era considerat cel mai periculos american. Cu o carieră de infractor pe măsură, „schemele” lui au zguduit SUA, dar și restul lumii. În Paris, Victor Lustig a vândut Turnul Eiffel, într-un joc al încrederii extrem de curajos- nu o dată, ci de două ori.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1