El găteşte mâncarea în maşina de spălat

24-glob-foto1-6col-160-caters__02.jpg

Foarte tare! Apeşi butonul «spălare bumbac» şi-ţi prepari legumele în timp ce cureţi rufele
Foto: Photoland/Caters

Asta da idee! Tânărul Iftach Gazit, de 31 de ani, din Tel Aviv, Israel, a lansat mâncarea la pungă pe care o poţi prepara în timp ce speli rufele. Nu numai că faci economie în acest fel, dar câştigi şi foarte mult timp pentru tine.

“M-a fascinat un curs de gătit alimente sigilate în ambalaje vidate, care apoi se introduceau în apă şi erau lăsate la fiert. După un anumit interval de timp, punga se desfăcea şi produsul se punea direct pe farfurie. Aşa că am băgat într-un astfel de ambalaj o bucată de carne şi am pus-o în maşina de spălat la o temperatură de 58 de grade Celsius şi o durată de spălare de 2 ore şi jumătate (n.r. adică programul de spălare pentru sintetice).

24-glob-.foto2-60-60-cap-caters_student_invents_meals_cooked_in_washing_machine_08.jpg

Iftach Gazit vrea să deschidă un local cu mâncare gătită la maşina de spălat
Foto: Photoland/Caters

 

A fost delicioasă. La legume a fost mai simplu: am băgat punga la un program de “bumbac” şi au fost gustoase”, a explicat tânărul într-un interviu acordat “The Guardian”. El a ambalat corespunzător mai multe preparate ce pot fi gătite la “maşina de spălat”, în meniul lui intrând somonul cu legume, paste şi anumite fructe de mare. “Vreau să deschid o spălătorie de rufe în New York şi la fiecare spălare clienţii să “gătească” printre rufele lor un meniu pentru oamenii străzii”, a mai declarat studentul de la Academia Bezalel de Artă şi Design din Ierusalim.

24-glob-foto4-85-50-caters_student_invents_meals_cooked_in_washing_machine_01.jpg

Aşa arată meniul produselor care se gătesc printre rufe
Foto: Photoland/Caters

 

O pungă cu mâncare ambalată pentru maşina de spălat poate costa între 2,2 dolari (9 lei) respectiv, 5 dolari. “Astfel de alimente care se gătesc în apă fiartă se găsesc în toate supermarketurile. Tot ce trebuie să faceţi e să citiţi pe ambalaj condiţiile de gătire. Dacă descoperiţi că se fierb în ambalaj, atunci nu mai porniţi aragazul: gătiţi în maşina de spălat”, a concluzionat el.

24-glob-foto-3-85-140.jpg

Legumele sunt delicioase

 

Bucătăreasa italiană Lisa Casali a publicat în 2013 o carte de gătit în maşina de spălat, însă a fost controversată. Coastele de porc şi cartofii se prepară la programele maşinii de spălat, care au temperaturi de peste 95 de grade Celsius.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1