Ei nu au nici o problemă cu gerul

5-serial-1.jpg

Un bărbat împreună cu fiul său se aruncă în apa rece a râului Ob din Rusia după ce au fost binecuvântaţi de un preot ortodox în cadrul unei sărbători creştine. Se presupune că apa are puteri tămăduitoare pentru cei ce se scaldă în ea.
Citeste tot despre: 

Parcă te cutremuri de frig numai uitându-te la ei cum se bălăcesc în zăpadă sau în apă îngheţată. Dar, cum nu-i obligă nimeni să o facă, presupunem că le place senzaţia.

Te-ai speriat de temperaturile scăzute din această perioadă şi, când ieşi din casă, nu ştii cum să te înfofoleşti mai bine? Ia uite ce curajoşi sunt alţii din zone în care mercurul termometrelor ajunge chiar la -30 de grade Celsius. 

5-serial-2.jpg

Cui Deyi este celebru în China. I se spune „Ursul Polar” datorită rezistenţei sale la frig. Îmbrăcat doar într-o pereche de pantaloni scurţi şi îngropat până la brâu în cuburi de gheaţă, el joacă foarte degajat un joc local, sub privirile a zeci de curioş

 

Fie pentru a-şi testa limitele, fie pentru a respecta anumite ritualuri aducătoare de noroc şi sănătate, oamenii au sfidat gerul iernii şi l-au înfruntat cu pieptul dezvelit. La propriu.

5-serial-3.jpg

O altă fetiţă din Rusia intră în râul Ob. Temperatura de afară era de -30 de grade Celsius

 

 În China există concursuri de „cine rezistă cel mai mult timp gol în zăpadă”, alţii stau cu orele îngropaţi în cuburi de gheaţă doar de amorul artei. Iar în Rusia, de Epifanie (sărbătoare creştină), chiar şi copiii s-au bălăcit în râul îngheţat, pe un ger de crăpau pietrele.

5-serial-4.jpg

Şi noi avem un curajos. Este Cristi Caloianu din trupa Haiducii, care săptămâna trecută s-a bucurat ca un copil de venirea zăpezii. A ieşit la o bulgăreală în curtea casei, dar nu oricum, ci doar în slip.

 

Avem şi noi curajoşii noştri. Aşa că, de fiecare dată când mai ieşiţi afară cu fularul pe nas şi vă plângeţi de frig, gândiţi-vă la ei.

5-serial-5.jpg

În China există concursuri de „cine stă cel mai mult dezbrăcat în zăpadă”. Concurenţii nu întârzie să se înscrie, deşi afară temperatura era de -6 grade Celsius

 

3 români au murit de frig

Trei persoane au murit din cauza gerului vineri noaptea. Este vorba despre un bărbat de 70 de ani din localitatea Manoleşti Vale, judeţul Botoşani, care s-a stins în propria locuinţă, despre o femeie din judeţul Prahova, găsită de soţ degerată în curte, şi de un bărbat tot din Prahova, care a murit în timp ce descărca lemne. Potrivit departamentului pentru situaţii de urgenţă al MAI, citat de stirileprotv.ro, din 2 decembrie şi până acum au murit 30 de persoane din cauza hipotermiei. În ultima săptămână, aproximativ 1.200 de oameni au fost salvaţi de pompieri, iar 490 au fost asistaţi medical. Azi, vremea va continua să fie deosebit de geroasă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi minime de până la -18 grade Celsius. De luni se mai încălzeşte cu doar câteva grade.

 

 

Loading...

Citește și