Ea e prima femeie care va învia din morţi?

24-peglob-foto4-75-80.jpg

Zhan Wenlian a fost răpusă de cancer la 46 de ani, dar soţul ei i-a îngheţat trupul pentru a o readuce la viaţă

Pentru văduvul Gui Junmin nu există sintagme „până când moartea ne va despărţi”. În luna mai, soţia lui Zhan Wenlian a murit după o lungă luptă împotriva cancerului la plămâni. Nu a vrut să o incinereze, ci i-a dus trupul într-un laborator şi i l-a îngheţat pentru ca Wenlian „să fie prima femeie care învie din morţi”.

Zhan Wenlian este unul dintre primii pământeni care a apelat la criogenie. Ea s-a stins din viaţă în luna mai, la vârsta de 49 de ani, şi a stabilit împreună cu soţul ei, Gui Junmin, ca trupul să-i fie donat în la un centru de cercetare. În prezent, trupul ei stă într-un container plin cu 2.000 de litri de nitrigen lichid, la sediul Grupului de Cercetare Biologică Yinfeng, din Jinan, privincia Shandong, China.

Zoom
În acest container a fost depozitat trupul femeii

 

Procedura este o premieră absolută în China şi a fost realizată de o echipă mixtă de cercetători veniţi de la Spitalul Universitar Qilu, de la organizaţia americană non-profit Alcor Life Extension Foundation şi de la centrul de cercetare Yinfeng. Criogenarea (n.r. îngheţarea) corpului a durat 55 de ore, timp în care trupul lui Zhang Wenlian a fost golit de sânge şi în sistemul sanguin a fost introdusă o substanţă de conservare a ţesuturilor. Gui Junmin intenţionează să facă acelaşi lucru după ce va înceta din viaţă „pentru a-i ţine companie soţiei lui atunci când va reveni în simţiri”.

Zoom
Soţul Gui Junmin vrea să fie şi el îngheţat după moarte

 

Directorul centrului de cercetare Jia Chusheng a declarat pentru „Daily Star”: „Familia lui Zhan a semnat actele în cunoştinţă de cauză cu privire la riscurile şi la faptul că întreg proiectul poate eşua la un moment dat. Însă toată lumea este conştientă cu privire la un aspect: atunci când oprim ţesuturile corpului nostru din procesul lor de degradare post-mortem, avem o şansă în plus ca, la un moment dat, când ştiinţa va evolua suficient de mult, să fim readuşi la viaţă”. Însă până atunci, trupul lui Zhan Wenlian va fi păstrat la o temperatură constantă de -196 de grade Celsius.

loading...
Loading...