Ea aruncă gunoiul odată la doi ani! Cum reușește să producă atât de puține resturi

gunoi.jpg

gunoi
Produce atât de puțin gunoi, încât îl aruncă odată la doi ani
Foto: gloucestershirelive.co.uk

Gunoiul a devenit o problemă foarte seriosă în zilele noastre. Aproape tot ceea ce consumăm creează reziduuri sau lasă în urmă ambalaje sau alte obiecte care aparent nu ne mai folosesc și trebuie să ne debarasăm de ele. O femeie din Marea Britanie ne învață însă o lecție uimitoare: ea aruncă gunoiul o dată la doi ani!

Pentru cei mai mulți dintre noi pare de neimaginat cum o persoană produce atât de puține gunoaie menajere încât să trebuiască să se debaraseze de el o dată la doi ani. Totuși, nu este imposibil, cel puțin, nu pentru Cate Cudy (44 de ani).

Ea este cântăreață profesionistă de jazz, dar își dorește să-și reprezinte orașul în Parlamentul britanic din partea Ecologiștilor. Pentru a oferi un exemplu de prietenie pentru mediul înconjurător, Cate a pus ea însăși în aplicare un comportament cât se poate de prietenos cu natura, după cum precizează gloucestershire.co.uk.

Cate locuiește împreună cu iubitul său în orășelul Tewkesbury și i-au uimit chiar și pe vecini. Li se pare uimitor. Cum reușește Cate să producă atât de puține resturi menajere? Cate a mărturisit că ține cont de trei lucruri esențiale în acest sens. În primul rând, nu cumpără mai mult decât ar avea nevoie și evită produsele ambalate: „Nu cumpărăm prea multe lucruri. Simțim că avem deja suficient, așa că încercăm de asemenea să scăpăm de o parte din ele.”

În al doilea rând, ea și partenerul său au creat o strategie care-i ajută să nu producă prea multe gunoaie. Pentru a fi mai expliciți, Cate și iubitul său pun deoparte ambalaje sau anumite obiecte despre care consideră că ar putea fi de folos prietenilor sau altor cunoscuți. în acest fel, acele lucruri nu mai ajung la groapa de gunoi, ci sunt reciclate prin folosință.

Cea de-a treia, dar nu cea din urmă metodă a lui Cate este preparea în casă a diferitelor produse consumabile cum ar de exemplu pasta de dinți sau deodorantul. „Tuburile de pastă de dinți m-au deranjat întotdeauna, așa că m-am apucat să o fac singură acasă. Folosesc ulei de mentă organic, ulei de cocos organic și bicarbonat de sodiu. Îți curăță dinții foarte bine.”

Stilul său de viață se datorează și copilăriei pe care a avut-o. Ea a locuit mai mult timp în Africa, printre oameni care apreciau foarte mult ceea ce aveau pentru că magazinele erau destul de departe de locul unei locuiau. „Nu este o obsesie, este un stil de viață”, ne lămurește Cate.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1