E Ziua Internațională a Fericirii. Românii sunt abia pe locul 52 ”în topul fericirii”

ziua_fericirii.jpg

ziua fericirii
România este pe locul 52 în topul fericirii

Adunarea Generală a ONU a decis, în 2012, ca și fericirea să fie sărbătorită pe plan mondial. Astfel, a hotărât ca în 20 martie să fie ”Ziua Internațională a Fericirii”. În fiecare an se calculează cât de mulțumiți sunt oamenii de viața pe care o au. România nu este în top.

Fenomenul migrației înseamnă că oamenii se mută acolo unde cred că vor avea o viață mai bună, vor fi mai fericiți.

Pe locul întâi, adică cei mai fericiți de pe planetă, sunt finlandezii. Urmează norvegienii, danezii, islandezii, elvețienii, olandezii, canadienii.

România este pe locul 52, din 156 de țări analizate. Mai fericiți decât noi sunt chiar și cei din Belize, Ecuador, Trinidad Tobago, Guatemala. Cei mai triști oameni din lume sunt cei din Burundi și alte multe țări din Africa.

În întocmirea clasamentului, s-au luat în considerație: PIB-ul țării, asistența socială, sistemul de sănătate, respectarea drepturilor omului, percepția asupra corupției și alte criterii.

Specialiști în psihologie au găsit și care sunt ”cheile” care te pot face mulțumit de traiul tău.

Iată ”cheile” fericirii.

1 Dăruiește. Ajutând pe alții îți poate aduce mulțumire sufletească.

2 Fă-ți prieteni. Fiind în contact cu alții vei avea bucurii, sănătate și vei trăi mai mult. O relație strânsă în familie și cu prietenii îți va da sentimentul că ești iubit.

3 Ai grijă de corpul tău. Trupul și mintea sunt conectate. Sănătatea fizică o aduce și pe cea psihică.

4 Trăiește înțelept. Gândește pozitiv și caută vești bune.

5 Învață tot timpul. Fii curios și învață cât mai multe lucruri noi.

6 Gândește-te mereu la viitorul tău. Încearcă să ai ținte realizabile în viață care să-ți aducă satisfacție.

7 Rezistă. Toți avem momente de stres, pierderi, eșecuri. Contează cum reacționăm la aceste probleme. Rezistați, asta este soluția.

8 Emoții pozitive. Fiți generos, vesel, inspirat și mândru. În felul acesta vă puteți concentra pe aspectele bune ale unei situații.

9 Simțiți-vă bine în pielea voastră. Nimeni nu este perfect, de aceea este bine să vă acceptați cu defectele pe care le aveți și încercați să faceți la fel și cu defectele celorlalți.

10 Participați la ceva important. Oamenii care au un scop în viață sunt mai fericiți, simt că au control. Ar putea fi credința religioasă, a fi părinte sau a avea un loc de muncă deosebit.

Sursa: actionforhappiness.org

loading...
Loading...