De ce unii oameni sunt deranjaţi de colinde? Motivul neobişnuit, explicat de psiholog

modern1_625.jpg

foto
Unii oameni sunt deranjaţi de colinde
Foto: Twitter

Un nou studiu efectuat de cercetătorii din domeniul psihologiei au scos la iveală nişte rezultate care îi bucură pe cei care nu sunt fani ai colindelor de Crăciun. Psihologii explică de ce nu este în regulă să ascultăm colinde mai devreme decât ar trebui. Este un lucru ştiut faptul că magazinele încep să decoreze rafturile cu luminiţe de la jumătatea lunii noiembrie şi că la televizor sunt difuzate filme cu tematică de sărbătoare chiar de la începutul lunii decembrie, dar totuşi de ce nu este bine să ascultăm colinde din luna noiembrie?

Crăciunul poate fi cea mai minunată perioadă din an, dar psihologul Linda Blair trage un semnal de alarmă privind ascultarea timpurie a colindelor. Linda a explicat că ,atunci când muzica specifică sărbătorii de Crăciun este ascultată prea devreme, ea poate avea efecte negative asupra psihicului uman, potrivit littlethings.com. Motivul poate părea ciudat. Cântecele de Crăciun, ascultate de la începutul lunii noiembrie, pot contribui la acumularea stresului pentru că unele persoane asociază, inconştient, colindele cu goana după cadouri, împodobirea bradului, pregătirile pentru masa în familie. Colindele îi determină pe oameni să devină mult prea stresaţi şi agitaţi gândindu-se la vacanţa de Crăciun. "Colindele irită oamenii atunci când sunt ascultate la un volum ridicat sau mult prea devreme. Oferă senzaţia de nelinişte. Efectul nociv pe care îl are această muzică asupra comportamentului îl putem observa dacă îi analizăm pe angajaţii din supermarketuri, care sunt stresaţi şi agitaţi peste măsură în perioada sărbătorilor, în timp ce colindele se aud difuz pe fundal pe parcursul întregului program de muncă, zi de zi", explică Linda Blair. 

Loading...
 
 

Citește și

  • Razvan Simion, Neatza cu Razvan si Dani, Craciun

    Răzvan Simion a început deja pregătirile pentru Crăciun. Acesta s-a costumat, s-a pozat și s-a filmat pe Instagram arătându-și nerăbdarea cu privire la această sărbătoare. Alături de el au apărut în fotografii și filmări și colegii săi de platou. S-au grăbit cu pregătirile?

  • targ de craciun

    Autoritățile Capitalei se pregătesc deja de Sărbătorile de iarnă. În Piața Constituției din București, în fața Palatului Parlamentului, se va desfășura în perioada 1-27 decembrie, Târgul de Crăciun. Pentru că foarte mulți comercianți vor să închirieze căsuțe pentru a profita de oportunitatea oferită de târg, organizatorii de la Primăria Capitalei au dat startul procedurii de selecție. Click vă spune tot despre Târgul de Crăciun.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1