Dai 61.700 € şi te îngheaţă la pachet cu animalul tău

criogenizat.jpg

De 6 ani, specialiştii se ocupă de păstrarea morţilor

O afacere prosperă! Un laborator de criogenie din Moscova abia mai face faţă cererilor venite de la clienţi de pe toată planeta care dau bani ca să fie îngheţaţi după moarte. Ei speră să revină la viaţă.

De 6 ani, compania KrioRus congelează cadavrele într-un laborator din capitala rusă după care le depozitează într-un sat. Trupurile umane sunt îngheţate în capsule uriaşe umplute cu nitrogen lichid la temperatura de -196 de grade C. Orice client care speră să fie înviat în viitor trebuie să achite 61.700 € (circa 277.303 de lei), dacă vrea să fie îngheţat împreună cu animalul său de companie. Dacă nu are bani suficienţi, acesta poate să opteze numai pentru congelarea creierului, care costă 11.500 €.

Zoom
Prima clientă din SUA, Jane Emilia Haiko, a murit în 2013

Experţii îi asigură pe clienţi că, într-o zi, creierul congelat va fi dezgheţat şi pus într-un corp nou, atunci când tehnologia o va permite. Iar cei cu dare de mână nu vor să rateze o aşa ocazie! Celor care îşi iubesc mult animalele, KrioRus le oferă de asemenea şansa să le congeleze, ca să le poată învia cândva. Pentru îngheţarea unui câine mare, aceştia trebuie să achite suma de 25.400 €. În schimb, pentru congelarea unei pisici mici preţul este de 9.475 €. După ce mor, clienţii care au încheiat un contract cu compania rusă şi au achitat sumele cerute sunt împachetaţi în gheaţă în capsule ce sunt duse într-un sat la 75 km nord-est de Kremlin. Recipientele sunt depozitate în congelatoare timp de decenii sau chiar secole până ce se va inventa o metodă pentru a fi readuse la viaţă. Capsulele sunt reumplute cu nitrogen lichid de două ori pe lună. Prima clientă din SUA a fost Jane Emilia Haiko, o femeie care a murit în 2013.

Zoom
Printre animalele care se odihnesc aici se numără şi mâţa Kuzya

Compania deţine deja 52 de oameni şi 20 de animale îngheţate. Însă are numeroase alte contracte semnate cu doritori care au achitat sumele pentru congelare. Nu sunt însă nici bătrâni, nici bolnavi, aşa că va mai dura până vor ajunge să fie îngheţaţi. “Este posibil să fienecesari chiar 1.000 de ani până ce tehnologia va permite readucerea cadavrelor congelate la viaţă”, recunosc experţii de la KrioRus . 

loading...
Loading...