Cum te poate ucide mâncarea preferată?

6 litri de apă te ucid pe loc şi 13 păhărele cu tărie te bagă în comă alcoolică.

O echipă de oameni de ştiinţă neconvenţionali a studiat îndeaproape cum ne putem face rău consumând exact produsele care ne plac. Aşa s-a descoperit că 70 de ceşti de cafea pot ucide un om de 70 kg, 85 de ciocolate mâncate integral ne bagă direct în şoc anafilactic şi 29 de linguriţe de piper pot fi mai periculoase decât cianura.

Însă de câte banane e nevoie pentru a ne bloca venele şi a ne face rău? Răspunsul oamenilor de ştiinţă de la AsapSCIENCE a fost prompt: de exact 480 de banane. Cu zahărul însă lucrurile sunt mai sensibile: 10,5 ceşti de zahăr pot trimite direct pe lumea cealaltă o persoană de 72 kg. Vă plac portocalele? Mâncaţi liniştiţi cât de multe poftiţi însă nu depăşiţi dintr-un foc cantitatea de 11.000 de portocale pentru că puteţi face supradoză de vitamina C.

În urmă cu doar câteva luni, Click! vă avertiza să nu consumaţi cartofi verzi pentru că sunt extrem de toxici. Cercetătorii americani au descoperit că e suficient să mâncaţi 25 de cartofi verzi pentru a da ortul popii. Trebuie menţionat că studiile au fost realizate în laborator şi că nimeni nu a avut de suferit de pe urma experimentelor. 

 

loading...
Loading...