Cum a reușit un bărbat șă își țină respirația pentru 23 de minute

goran.jpg

Croatul Goran Čolak  record scufundare
Croatul Goran Čolak și-a ținut respirația sub apă timp de 23 de minute
Foto: Captură video

Croatul Goran Čolak a depășit recordul mondial pentru cele mai multe minute în care și-a ținut respirația sub apă, în anul 2014, iar zilele trecute, cei de la Vox au postat un filmuleț pe YouTube ce conține explicația performanței lui Goran. Cum a reușit bărbatul să supraviețuiască fără aer pentru un timp atât de îndelungat?

Deși cei mai mulți oameni nu își pot ține respirația mai mult de un minut fără a simți nevoia de oxigen, croatul a reușit cu adevărat un rezultat incredibil, omologat de reprezentanții de la Cartea Recordurilor. Apneea statică presupune o scufundare în apă cât mai îndelungată fără mișcarea corpului.

 “Practic, încerc să vizualizez un perete alb cu un punct negru pe el, pentru a nu-mi urmări activ niciun alt gând. Doar stau și mă holbez la peretele alb. Mă concentrez în a-mi număra contracțiile și asta este tot. Încerc să nu mă gândesc la nimic altceva”, a dezvăluit Goran Čolak pentru VOX.

Pregătirea pentru acest record a însemnat 15 minute în care a inhalat oxigen pur, antrenamente cardio și exersarea menținerii calmului sub apă.

Loading...

Citește și