Compania Disney, dată în judecată pentru spionarea copiilor

5847171_14947594093372_rid4.png

Compania Disney va răspunde în fața judecătorului unor acuzații extrem de grave

Walt Disney Company va răspunde în fața instanței din California acuzațiilor conform cărora se folosește de aplicațiile sale smartphone și tabletă pentru a spiona copiii, colecționând informații despre aceștia și le vând companiilor de advertising.

O clasă federal de avocați au intentat un process împotriva companiei Disney și au adus acuzații grave acesteia. Disney Walt Company ar colecta informații private ale copiilor care folosesc aplicațiile și le vând unor companii de advertising, fără acordul părinților. Compania, care tocmai a anunţat că îşi va retrage conţinutul de pe Netflix pentru a-şi crea propriul serviciu de video streaming, a fost chemată în faţa unei instanţe din California.

Aplicațiile Disney ar include componente software destinate să urmărească și să colecționeze date despre comportamentul online al utilizatorilor. Cu toate că această tehnică este extrem de întâlnită și folosită în aplicațiile mobile, această situație este cu mult mai gravă cu cât la mijloc sunt implicați copii. Disney neagă faptul că aplicaţiile sale ar încălca COPPA şi spune că este vorba de neînţelegerea reglementărilor legale din partea reclamantului.

În total, avocații au numit 42 de aplicații ”furăcioase”, printre care Avengers Net, Beauty and the Beast, Perfect Match, Cars Lightening League, Club Penguin Island, Color by Disney, Disney Color and Play și multe altele, potrivit theverge.com. Disney nu se află la prima abatere de acest gen. În 2011, filiala Playdom a companiei americane a fost amendată cu 3 milioane de dolari pentru exact acelaşi lucru ca în noul proces.

 

Loading...

Citește și