Cea mai înaltă frizură din lume are peste jumătate de metru!

Cea de-a 63-a ediţie a Cărţii Recordurilor vine cu noi performanţe uluitoare! Una din cele mai şocante e cea mai înaltă frizură din lume. Chiar dacă nu vă vine să credeţi, aceasta are peste jumătate de metru!

Guinness World Records 2018, în traducere Cartea Recordurilor 2018, uluieşte lumea, ca şi ediţiile anterioare! Cartea de referinţă publicată o dată pe an prezintă o colecţie de recorduri recunoscute la nivel international, fie că sunt naturale sau bravuri omeneşti. Unele dintre acestea sunt cu totul noi, altele sunt reconfirmate. Totul este ca fiecare record să fie de actualitate.

Pentru omologarea noilor recorduri, Guinness World Records primeşte mai multe candidaturi care sunt sau nu validate. Cea mai înaltă frizură este un nou record care aparţine manechinului american Benny Harlem şi măsoară 52 de centimetri. Aceasta a fost măsurată la 6 noiembrie 2016, în Los Angeles. Un alt nou record aparţine americancei Jackie Miley, care deţine cea mai mare colecţie de ursuleţi de pluş de pe planetă, 8.026 de exemplare. Ea trăieşte la Hill City, Dakota de Sud, SUA. Şocant este şi recordul cu care se mândreşte americanca Ayanna Williams, de 60 de ani, care are cele mai lungi unghii din lume. Lungimea totală a unghiilor texanei este de 5,764 m. Recordul a fost omologat la 7 februarie 2017.

 

Un nou record mondial este deţinut de chinezoaica You Jianxia (49 de ani), care are cele mai lungi gene din lume, ce măsoară 12,40 cm. Genele ei au fost măsurate la Changzhou, China, la 28 iunie 2016. Ea a eliminat-o din Cartea Recordurilor pe canadiana Gillian Criminisi, ale cărei gene măsurau 8,07 cm la 13 mai 2016. Şi animale noi au apărut în Cartea Recordurilor. Unul dintre acestea este motanul Cygnus din Ferndale, Michigan, SUA, care are cea mai lungă coadă din lume, de 44.66 cm. Fratele lui, Arcturus Aldebaran, deţine titlul de cea mai înaltă pisică domestică, de 48.4 cm. Cel mai înalt câine este Freddie, din rasa Marele Danez, care măsoară 1.035m. Acesta trăieşte împreună cu stăpâna sa, Claire Stoneman, în Leigh-on-Sea, Essex.

 

Cel mai talentat iepure baschetbalist al planetei este urecheatul Bini din California, care a dat 7 coşuri într-un minut. Impresionant este şi recordul Ekaterinei Lisina (29 de ani), femeia cu cele mai înalte picioare din lume, care măsoară 132.8cm. Chinezoaica Wendy Suen deţine şi ea un nou record, datorită celei mai mari colecţii de globuri de pe planetă pe care o are, de 4.059 de bucăţi.

Cum a apărut Cartea Recordurilor

Cartea Recordurilor a apărut prima oară în octombrie 1955, la inţiativa englezilor Norris şi Ross McWhirter sub numele ”The Guiness Book of Records”. Se ocupa de publicarea acesteia o agenţie de documentare de la Londra. Ideea i-a aparţinut însă lui Hugh Beaver, directorul fabricii de bere Guiness. De aceea a fost denumită astfel. În timp ce se afla la vânătoare, Sir Hugh Beaver a observat o pasăre a cărei viteză l-a impresionat. Seara, la berărie, a dezbătut cu prietenii evenimentul întrebându-se care este cea mai rapidă pasăre din lume. În urma acestei dezbateri, ei au decis să recenzeze cele mai rapide animale, cele mai mari etc. Cu timpul, au apărut mereu alte recorduri înscrise în Guinness World Records.

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Chiar dacă vi se pare imposibil, You Jianxia, de 49 de ani, fostă directoare a unui fond de investiţii din Shanghai, China, are gene lungi de 12,4 cm.

  • Grace Jones, supranumită “Uimitoarea Grace”, din Marea Britanie, şi-a serbat recent împlinirea venerabilei vârste de 111 ani. Ea susţine că fantastica sa longevitate se datorează faptului că nu există seară să nu bea un păhărel de whisky.