Au transformat o grotă într-o locuință de vis! Uimitor cum au renovat peștera

pestera_2.jpg

pestera locuinta
Au transformat o peșteră într-o locuință de vis
Foto: Daily Star

La prima vedere pare o grotă primitivă, rece, prăfuită, deloc primitoare și nimănui nu i-ar mai trece prin minte în zilele noastre că o peșteră este bună de locuit. Un cuplu britanic a decis însă să-și urmeze un vis și au cheltuit peste 90.000 de euro pentru a transforma grota într-un cămin cum nici nu v-ați imagina.

Shirley și Mark Graham, un cuplu englez, au decis să se mute din cețoasa și umeda Scoție, în bazinul mediteranean, unde se pot bucura mereu de vreme însorită. Ideea de a locui într-o peșteră le-a venit în timpul unei vacanțe de weekend într-o locuință tradițională din spania. Cuplul a fost inspirat de frumusețea și tihna locului, așa că au decis să aleagă o grotă pe care să o transforme în propriul cămin de vis.

pestera_1.jpg

pestera locuinta
Există trei astfel de dormitoare în interiorul peșterii
Foto: Daily Star

Shirley și Mark au căutat îndelung, dar în urmă cu trei ani, au găsit în sfârșit o peșteră în regiunea spaniolă Andaluzia, la o oră distanță de Granada și au putut să-și pună visul în aplicare.

Cuplul a cheltuit mai bine de 90.000 de euro pentru a transforma peștera într-o adevărată pensiune pe care au denumt-o Cuevas Helena. Shirley a mărturisit că ea și soțul său s-au îndrăgostit de această regiune a Spaniei deoarece le aduce aminte de Scoția, numai că aici este aproape întotdeauna cald și soare. Au cerut ajutorul unor agenți imobiliari și au găsit această grotă care inițial fusese locuită de animale sălbatice. Nu a fost nevoie decât de instalații de electricitate și de apă potabilă, iar grota a fost transformată în timp în căminul ideal.

pestera_3.jpg

pestera locuinta
Cuplul a transformat peștera într-un adevărat hotel
Foto: Daily Star

Ceea ce a fost un vis devenit realitate, a devenit și un proiect de viitor. Cuplul dorește acum să extindă domeniul și să transforme totul într-o afacere profitabilă. Mark, care este pictor și decorator de meserie, plănuiește să extindă grota și să realizeze un spațiu pentru turiști, precizează Daily Star.

loading...
Loading...

Citește și

  • conac

    Un conac din Marea Britanie ce datează din secolul al XVIII-lea ar putea fi casa visurilor pentru mulți iubitori de antichități și imobile „vintage”. Întinzându-se pe o suprafață de șase hectare, superba proprietate pare veche la exterior, dar în interior se ascunde un lux ce amintește de epoca lui Napoleon Bonaparte.

  • callimachi vacaresti

    În prezent într-o stare dezolantă, dar care aminteşte încă de frumuseţea de odinioară, conacul Callimachi-Văcăreşti din Măneşti a fost gândit de mareşalul lui Carol I ca o reşedinţă puternic inspirată de Peleş. Din păcate, filmările pentru „Roşcovanul“, două incendii şi acţiunea naturii l-au distrus. În pivniţa sa au fost descoperite schelete umane cu lanţuri la mâini şi picioare.