Are o minte sclipitoare, dar ar putea muri dacă adoarme

boala_rara.jpg

boala rara somn respiratie
Viața acestui tânăr e pusă în pericol de fiecare dată când adoarme
Foto: captură foto/Youtube

Un adolescent din Marea Britanie suferă de o boală foarte rară, pentru care nu s-a găsit încă un leac, dar care îi pune viața în pericol de fiecare dată când simte nevoia să doarmă. Deși a suferit de această boală de când s-a născut, el a avut o copilărie relativ normală și are aceleași pasiuni ca orice tânăr de vârsta sa.

Pentru Liam (17 ani), orice gură de aer este prețioasă, dar somnul, i-ar putea fi cel mai mare dușman dacă nu este conectat la un aparat care să-l ajute să respire în timp ce doarme, precizează BBC. Din cauza bolii, în timpul somnului, Liam ar putea înceta să mai respire.

Liam suferă de Sindromul de hipoventilație centrală congenitală, o boală extrem de rară, de care sunt afectați în prezent, în jur de 1.500 de oameni în întreaga lume. Această boală îi afectează sistemul central și autonom nervos, care controlează funcții vitale precum tensiunea arterială, bătăile inimii și respirația. Lăsată să scape de sub control, acest sindrom i-ar putea afecta organe interne, în special creierul, iar în cele din urmă, ar muri.

În fiecare noapte, Liam se bazează pe un ventilator special care-l menține în viață în timpul somnului. El are de asemenea nevoie și de un îngrijitor care să-l vegheze și să acționeze în cazul în care s-ar întâmpla ceva cu aparatul. În ciuda faptului că boala îi afectează și capacitatea de învățare, Liam are o minte sclipitoare și dovedește acest lucru prin machetele impresionante din Lego pe care le confecționează de unul singur. Este capabil să organizeze mii de piese de Lego pentru a realizat ceva uimitor.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1