Ai grijă, praful te lasă fără moştenitori

Citeste tot despre: 

Un studiu de ultimă oră realizat de cercetătorii de la Universitatea George Washington a arătat că praful conţine substanţe chimice toxice foarte periculoase.

Este vorba despre ftalaţi, care provoacă tulburări hormonale, astm şi chiar autism. Din această cauză pot duce la infertilitate, te lasă deci fără moştenitori, sau la alte îmbolnăviri grave. Substanţele care se răspândesc sub formă de praf pot de asemenea duce la declanşarea cancerelor. De aceea este aşa de important ca praful să fie înlăturat zilnic de pe obiectele din jurul nostru.

Cei mai în pericol sunt copiii care se târăsc pe jos, se joacă în locuri cu mult praf şi îşi bagă în gură mâinile pline de praf, putând chiar să ingereze particulele de praf. Profesorul Ami Zota, care a coordonat studiul, a arătat că au fost identificate 45 de substanţe chimice toxice în praful care se depune în mod obişnuit în locuinţele oamenilor. S-au descoperit zece compuşi deosebit de periculoşi în 90% din probele de praf recoltate, toţi fiind agenţi care pot să declanşeze cancere. Chiar şi cantităţile mici de praf sunt periculoase pentru sănătatea oamenilor.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1