Uite cum să te pregăteşti pentru Noaptea de Înviere

inviere-paste

oameni slujba inviere
În Noaptea de Înviere temperaturile vor fi mai scăzute, aşa că este recomandat să te îmbraci mai gros, ca să nu tremuri de frig

Dormi la prânz – În ziua de sâmbătă încearcă să te odihneşti cât de mult poţi dormind câteva ore la prânz. În acest fel, nu ţi se va face somn seara şi vei rezista în Noaptea de Înviere. dacă nu poţi dormi, măcar încearcă să te relaxezi.

Îmbracă-te mai gros – În Noaptea de Înviere temperaturile vor fi mai scăzute, aşa că este recomandat să te îmbraci mai gros, ca să nu tremuri de frig. O ideea ar fi să îmbraci blugi, o geacă, să ai la tine o eşarfă şi o căciulă mai subţire. În cazul în care plouă şi nu vrei să iei cu tine umbrela, ar trebui să ai o jachetă cu glugă.

Optează pentru încălţăminte comodă – Vei sta multe ore în picioare, aşa că este recomandat să optezi pentru încălţăminte cât mai comodă. Evită tocurile înalte şi pantofii pe care tocmai ce i-ai cumpărat. Fiind noi, s-ar putea să te strângă sau să-ţi facă bătături. Cel mai bine ar fi să te încalţi cu adidaşi sau bocanci subţiri. Evită materiale textile pentru că, în caz de ploaie, te vei uda la picioare.

Stai într-un loc mai puţin aglomerat – În acest fel, vei evita înghesuiala şi călcăturile în picioare. Află că poţi asculta Slujba de Înviere şi dintr-un loc mai retras, deoarece foarte multe biserici scot în curte difuzoare. Nu uita că, odată ce ai pătruns în mulţime, există riscul să-ţi pătezi hainele cu ceară topită, care se scurge de la lumânările aprinse ale persoanelor din jurul tău.

aglomeratie-noapte-inviere

aglomeratie noapte inviere
Este recomandat să optaţi pentru încălţări comode şi să vă aşezaţi într-o zonă mai puţin aglomerată

Cumpără lumânări cu capac – pentru a reuşi să ajungi cu lumânarea aprinsă acasă, cumpără candele cu capac. În acest fel vântul nu va stinge lumina sfântă. Astfel de produse se găsesc în orice magazin, la preţuri mici.

Atenţie la hoţii de buzunare – Prin mulţime există riscul să se strecoare şi hoţii de buzunare care de abia aşteaptă să fure telefoane mobile şi portofele. Recomandat este să ţii telefonul şi portofelul în haină, într-un buzunar de la piept. De asemenea, nu lua cu tine foarte mulţi bani! 

Verifică programul mijlooacelor de transport – Este foarte important să ştii care este programul metroului, al autobuzelor, troleibuzelor şi al tramvaielor în Noaptea de Înviere. În caz contrar, s-ar putea să te trezeşti că nu ai cu ce ajunge acasă şi vei fi nevoit să iei un taxi.

Ai grijă de copii – În cazul în care mergi la Slujba de Înviere împreună cu cel mic, va trebui să fii foaret atent să nu se piardă prin mulţime. Ţine copilul de mână, nu-l scăpa din ochi şi, dacă este cazul, ia-l, din când în când în braţe. Atenţie! Evită mulţimea! Copiii sunt mai mici de statură şi pot fi loviţi sau chiar călcaţi în picioare.

copii noapte inviere

copii noaptea invierii
Părinţilor le este recomandat să îi ţină pe cei mici de mână

Atenţie dacă mergi la biserică cu maşina persoanlă – În cazul în care vrei să mergi la Înviere cu maşina, asigură-te că ai unde să parchezi autoturismul. Nu uita că pe străzi s-ar putea să fie aglomerat, iar unii şoferi ar putea fi chiar băuţi. Şi încă un sfat: respectă întocmai legislaţia mai ales că străzile vor fi pline de poliţişti rutieri.

Nu-ţi încărca geanta cu lucruri inutile – Dacă mergi la biserică pe jos, încearcă să nu-ţi încarci geanta cu lucruri de care nu ai nevoie: rujul poate rămâne acasă, la fel şi agenda, maldărul de chei, parfumul şi fardurile. În caz contrar, vei ţine pe umăr ore bune o greutate care ar putea să-ţi provoace dureri de spate. Recomandat ar fi să optezi pentru un rucsac mic pe care să-l porţi pe ambi umeri.

Evită să bei multe lichide – Lichidele consumate peste zi te vor face să vrei des la toaletă. Iar acest lucru devine aproape imposibil dacă te afli la slujba de Înviere, în mulţime. Dacă nu-ţi surâde deloc ideea toaletelor ecologice, ar trebui să eviţi lichidele cu câteva ore înainte de a pleca de acasă.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1