Uite cele mai tari trucuri pentru o vacanţă de vis!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dacă abia cum începi pregătirile pentru vacanţa de vară, indiferent că vei pleca într-o staţiune din ţară sau într-un oraş din străinătate, ar trebui să ştii cum să te organizezi în aşa fel încât călătoria şi sejurul să fie perfecte. Iată câteva trucuri şi sfaturi pe care ţi le dă revista Time.

Culege informaţii de pe forumuri

Informaţii adevărate despre destinaţie, transport şi cazare vei găsi pe forumuri. Te poţi baza şi pe comentariile celor care au fost în zona respectivă şi care nu au nici un motiv să mintă făcând reclamă hotelului, pensiunii sau restaurantelor din locul respectiv. Îţi recomandăm să nu iei prea în serios blogurile de turism deoarece mulţi bloggeri fac reclamă, iar opiniile lor variază în funcţie de cine îi plăteşte şi cu cât.

Cum rezervi cazarea

Dacă vrei să rezervi cazarea pe internet, o poţi face direct pe site-ul pensiunii sau hotelului respectiv sau poţi accesa un site de booking precum booking.com – cel mai sigur. Nu mai spunem că aici vei găsi zilnic o mulţime de oferte şi discount-uri. Caută hoteluri care îţi permit să renunţi gratuit la rezervare.

Fă-ţi asigurare de sănătate

Dacă pleci în străinătate, cumpără o asigurare de sănătate care să acopere urgenţele medicale. În acest fel, dacă vei avea nevoie de îngrijiri medicale, vei economisi bani.

Atenţie la actele maşinii

Când pleci în vacanţă cu maşina, trebuie să ai la tine în original cartea de identitate, permisul, talonul şi cartea verde care e ataşată poliţei RCA. Dacă pleci în statele UE, iar maşina nu-ţi aparţine, nu e obligatoriu să ai la tine o procură din partea proprietarului de drept.

Nu lua multe bagaje

Ştim cu toţii că atunci când ne pregătim de vacanţă suntem în stare să cărăm tot dulapul cu noi. Însă, dacă pleci în străinătate, ia cât mai puţine bagaje, adică strictul necesar. Motivul? În primul rând, multe bagaje înseamnă o taxă suplimentară dacă vei călători cu avionul. În al doilea rând, odată ajuns la destinaţie, poate vei dori să cumperi chiar de acolo ceva drăguţ de îmbrăcat. Gândeşte-te că poate vei nimeri în plin sezon al reducerilor.  

Rezervă-ţi locurile în avion

Dacă pleci cu prietenii sau întreaga familie şi alegi ca mijloc de transport avionul, nu uita ca după ce cumperi biletele să rezervi şi locurile. Dacă nu, te vei trezi că în timpul călătoriei staţi pe scaune separate. Şi nimeni nu-şi doreşte asta.

Ce să nu uiţi acasă

Există câteva obiecte pe care nu ar trebui sub nici o formă să le uiţi acasă: actele maşinii, actele tale de identitate şi ale copiilor, actele sau paşaportul pentru animalele de companie, aparatul de fotografiat, telefonul, încărcătorul telefonului, cardurile de credit sau debit, o hartă (dacă mergi cu maşina). De asemenea, dacă vei călători cu autoturismul personal, nu uita ca din fiecare ţară tranzitată să cumperi vinietă! De asemenea, nu uita acasă anumite medicamente care îţi sunt indispensabile – dacă suferi de vreo afecţiune. De exemplu, o persoană care suferă de diabet nu ar trebui să uite acasă glucometrul şi insulina sau pastilele de care are nevoie. La fel şi cardiacii, cei care suferă de ulcer gastric, au probleme cu tensiunea arterială etc.

Trebuie să ai în vedere şi un al doilea loc de cazare

Ai făcut rezervare la un anumit hotel sau pensiune însă recomandat este să ai în vedere şi alte unităţi de cazare. Asta în cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut. Cazurile în care ajungi la destinaţie, iar la recepţie ţi se spune că nu mai sunt camere sau că nu ţi s-a rezervat nimic sunt extrem de rare. Însă, Doamne fereşte, este bine să-ţi iei o măsură de precauţie. Fă o listă cu alte pensiuni sau hoteluri din zonă la care ai putea apela în caz de nevoie.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net