Trucuri pentru a reduce consumul de apă

Ultima actualizare:

În sezonul rece, factura la întreţinere ne cam dă peste cap bugetul. Însă dacă tot trebuie să plătim mai mult pentru căldură, măcar să echilibrăm balanţa făcând mici economii la consumul de apă. Nici nu realizezi cât de multă iroseşti, de fapt! Însă dacă te obişnuieşti să respecţi câteva reguli simple, vei reduce consumul şi vei plăti mai puţin la finalul lunii.

Fă duş, nu baie în cadă. Iar aici, nu e nevoie să stai cu zecile de minute. Poţi să te speli foarte bine în doar trei minute. Potrivit studiilor, oamenii petrec la duş, în medie, 8 minute, ceea ce măreşte consumul de apă cu până la 50 de litri pe zi, aflăm de pe ikea.today. De asemenea, deschide apa la presiune mai mică. Aşa economiseşti apă şi nici nu stropeşti peste tot.

Te speli pe dinţi de două ori pe zi, operaţiune care durează 2-3 minute, dacă e să respectăm recomandările stomatologilor. De ce să stai cu apa curgând la robinet, în acest timp?! În doar un minut, iroseşti până la 12 litri de apă. Închide robinetul cât timp realizezi periajul!

Repară-ţi instalaţiile stricate din casă, pe unde suspectezi că ai scurgeri de apă.

Dacă stai la etajele superioare, e nevoie să laşi robinetul de apă caldă mai mult timp deschis până când apa să se încălzească. De ce nu o colectezi într-un lighean?! O poţi folosi la udatul florilor, la spălatul fructelor şi legumelor.

Nu spăla rufe puţine, ci încarcă maşina de spălat la capacitate maximă. Există şi maşini de spălat care îşi adaptează consumul de apă şi de energie în funcţie de încărcare.

De asemenea, când speli vasele, poţi ţine robinetul închis cât timp le săpuneşti. O maşină de spălat vase consumă mai multă apă, însă doar dacă aştepţi până e complet încărcată.

Dacă stai la curte şi ai maşină, o poţi spăla cu o găleată de apă şi un burete. Dacă pui furtunul pe ea, consumi până la 100 de litri de apă.

Poţi face economie şi la energie

Poţi reduce consumul şi scădea factura la curent dacă foloseşti becuri LED. Acestea consumă cu 80% mai puţină energie decât becurile incandescente şi rezistă de până la 25 de ori mai mult.

Plitele cu inducţie economisesc energie pentru că tehnologia pe bază de câmp magnetic încălzeşte doar vasul, nu şi aerul din jur. Zona de gătit şi aerul din bucătărie rămân reci, risipind mai puţină căldură. Apoi, plitele cu inducţie aduc apa la fierbere în cinci minute, în timp ce plitele tradiţionale au nevoie de zece minute.

Obişnuieşte-te ca de fiecare dată când ieşi din cameră şi ştii că nu te întorci curând, să stingi lumina.

Agaţă rufele la aer decât să foloseşti uscătorul maşinii de spălat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net