Trucuri ca să dai bine în poze

Ultima actualizare:

„Nu cred că ne naştem fotogenici, ci a da bine în poze este o calitate pe care o putem dobândi”, spune Alina Botica, un fotograf profesionist de portret din Bucureşti. Cum facem asta? Scoţând în evidenţă calităţile, ascunzând defectele, jucându-ne cu lumina. Specialistul ne dezvăluie câteva trucuri pentru a da în poze chiar mai bine decât în realitate.

Află partea bună a feţei

Ia o foaie de hârtie şi acoperă o parte a feţei, apoi pe cealaltă. Uită-te după trăsături care “urcă”, spre exemplu colţul ochilor, colţul buzelor. Vezi unde cadrul este mai armonios şi atrage mai mult privirea. Aşa vei găsi partea cea mai bună a feţei tale. „În cazul în care nu îţi poţi da seama doar folosind hârtia, poţi face nişte fotografii din acelaşi unghi şi de la aceeaşi distanţă, pe care să le compari”, spune Alina Botica.

Exersează zâmbetul în oglindă

Un zâmbet fals se va vedea întotdeauna, în schimb, când râzi din tot sufletul, radiezi şi pari mult mai frumoasă. De ce? Pentru că atunci îţi foloseşti atât muşchiul care saltă colţurile gurii, cât şi cel care ridică obrajii şi contractează colţurile ochilor. Practic, râzi şi cu ochii. Atunci când pozezi, gândeşte-te la ceva ce te face fericită sau pur şi simplu bucură-te de şedinţa foto!

Secretul unui maxilar bine definit

„Gândeşte-te la o ţestoasă!”, te îndeamnă specialista. Adică împinge bărbia înainte şi înclină capul în jos. În acest fel, vei avea un maxilar bine definit. „Ştiu că ţi se pare ciudat, dar dacă ai un maxilar definit, faţa pare mai slabă, scăpăm de bărbia dublă, iar ochii vin în prim plan.

Scapă de complexe!

Potrivit unui studiu realizat la nivel global, 77% dintre femei se ascund de aparatul foto pentru că nu se consideră frumoase. 65% dintre ele au afirmat că au o stare de anxietate mai mare atunci când sunt fotografiate decât atunci când merg la o primă întâlnire, 65% au distrus fotografiile în care nu le plăcea cum arătau, iar 14% au prelucrat cel puţin o fotografie cu ele înainte de a o posta online. Te regăseşti şi tu în acest scenariu? Scapă de complexe!

  • Pentru asta, renunţă la comentariile negative de genul: „arăt grasă”, „îmi stă rău părul”... care hrănesc starea de anxietate. Gândeşte-te la ce ai bun şi frumos, iar asta îţi va da mai multă încredere în tine.
  • Zâmbeşte din inimă şi gândeşte-te că faci poza pentru o persoană care te iubeşte aşa cum eşti! 
  • Nu te lăsa impresionată de felul în care arată celebrităţile în fotografii pentru că de multe ori, imaginea lor este retuşată. Naturaleţea «bate», însă, frumuseţea artificială şi se simte!
  • Concentrează-te pe construirea amintirilor. Nu ar trebui să eviti fotografierea, ci să te gândeşti cât de minunat este să îţi imortalizezi toate momentele importante şi frumoase din viaţă.

Coafura şi machiajul contează enorm


    Fotografii: Alina Botica
Fotografii: Alina Botica

În afară de atitudine, de zâmbet şi de postură, trebuie să recunoaştem că şi haina, machiajul şi coafura contează enorm. Alături de echipa ei, Alina Botica a reuşit transformări spectaculoase. Femei timide în faţa aparatului foto au căpătat mai multă încredere în ele după ce s-au văzut în pozele realizate. Aşa că, dacă vrei să obţii nişte fotografii memorabile, de revistă, pregăteşte-te puţin înainte!


    Fotografii: Alina Botica
Fotografii: Alina Botica

8 reguli atunci când îţi faci selfie

  • Găseşte lumina perfectă. „Lumina te poate face să arăţi cu 10 ani mai tânără sau cu 10 ani mai în vârstă. Lumina difuză pe care o găsim în dreptul unui geam este perfectă pentru a sublinia toate trăsăturile, pentru a da o strălucire tenului şi ochilor”, spune Alina. Un truc este să iei o foaie albă de hârtie şi să o ţii sub bărbie. Ea va reflecta lumina către faţă şi va umple umbrele. 
  • Alege un fundal cât mai puţin aglomerat. Lampa, scaunul, cuierul, masa, chiuveta, vasul de toaletă nu sunt chiar potrivite pentru a fi în fundalul unei fotografii. Fundalul simplu şi neaglomerat scoate în evidenţă subiectul principal, adică pe tine.
  • Camera telefonului are un unghi de cuprindere mare, aşa că distorsionează şi orice se află pe marginile imaginii va părea mai mare. Încearcă să te poziţionezi în centrul imaginii, astfel încât distorsiunile să fie minime şi chipul tău să fie echilibrat (fruntea, nasul sau urechile să nu apară mai mari decât în realitate).
  • Explorează şi vezi din ce unghi arăţi mai bine. Evită, de regulă, să te folografiezi de jos în sus, nimeni nu arată bine aşa. Vei poza fix interiorul nărilor şi bărbia dublă de care încercăm să scăpăm.

  • Ţine camera la nivelul ochilor sau un pic mai sus, fără să înclini telefonul. Tot ceea ce este mai apropiat de aparatul de fotografiat va părea mai mare şi ceea ce e mai îndepărtat va părea mai mic.
  • Dacă vrei să scapi de mâinile din cadru sau pentru a putea ţine telefonul mai la distanţă, ca să cuprinzi mai multe persoane în cadru, foloseşte un selfie stick. În acelaşi timp vei evita distorsiunile.
  • Având în vedere că telefonul deformează, mare grijă cât de mult înclini bărbia pentru a nu veni cu fruntea prea mult în aparat.
  • Renunţă la boticul de răţuşcă! Nu te face nici mai sexy, nici mai plăcută privirii. Adoptă mai degrabă un zâmbet sincer şi natural, iar dacă vrei să pari mai senzuală, lasă buzele uşor întredeschise.
image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net