Sfaturi în bucătărie: cum se curăță corect o rodie VIDEO

Ultima actualizare:

    Sfaturi în bucătărie: Rodia se curăță foarte ușor, în mai puțin de 2 minutecaptură: Click! Poftă bună!
Sfaturi în bucătărie: Rodia se curăță foarte ușor, în mai puțin de 2 minutecaptură: Click! Poftă bună!

În fiecare săptămână, Diana Bart (33 de ani) oferă sfaturi în bucătărie, în emisiunea „Click! Poftă bună!” pe care o prezintă sâmbătă de sâmbătă, la Prima TV, de la ora 10.30. Pentru că rodia este un fruct foarte apreciat, dar și foarte greu de manevrat, te vom învăța cum să o consumi fără să murdărești toată bucătăria.

Indiferent că ești un mare fan al rodiei sau o consumi ocazional, tot ai nevoie de sfaturi în bucătărie în ceea ce privește curățatul acesteia. Diana Bart a găsit pe Internet un videoclip interesant, care te ajută să consumi acest fruct fără să te murdărești și a testat metoda.

După ce a vizualizat imaginile de pe Internet despre modalitatea cea mai simplă de curățare a unei rodii, Diana Bart a oferit sfaturi în bucătărie și telespectatorilor emisiunii „Click! Poftă bună!”. Ea a demonstrat că acest fruct se curăță ușor de coajă fără un prea mare efort și fără să te stropești pe haine sau să murdărești totul în jurul tău.

Pentru a tăia rodia, Diana s-a folosit de o farfurie și de un cuțit. A secționat coaja în partea superioară, astfel încât acesta a rămas fără pălărioară. Apoi, a făcut niște tăieturi de-a lungul nervurilor și a despicat fructul în șase bucăți. Dacă ești interesat de sfaturi în bucătărie, procedura se dovedește a fi foarte simplă. Tot ce mai ai de făcut pentru a consuma rodia este să cureți pielițele din interior. Apoi, o poți savura, fără să te stresezi în legătură cu mizeria din bucătărie.

Sfaturi în bucătărie: De ce sunt bune rodiile pentru sănătate

Arborele ce produce fructele de rodii se numește rodiu sau rodier, este originar din Iran și se cultivă de câteva milenii în Asia Centrală, Georgia, Armenia, Azerbaidjan și regiunea Mediteranei. Cei interesați de sfaturi în bucătărie trebuie să știe că există nu mai puțin de 760 de soiuri de rodii. Fructul, cu dimensiunea mai mare decât portocala și mai mică decât grapefruit-ul, are în jur de 600 semințe și o coajă groasă, de culoare galbenă-intens sau maroniu-roșiatică ori roșu aprins.

  • Rodiile sunt fructe exotice foarte bogate în vitaminele C, B5, E, A, dar conține și fenoli naturali, potasiu și acid folic. Acest fruct este folosit în medicina ayurvedică, datorită numeroaselor sale proprietăți medicinale. Unul dintre cele mai bune sfaturi în bucătărie pe care le poți primi este să folosești rodia în cât mai multe rețete, pentru a te bucura de beneficiile ei.
  • Nutrienții din acest fruct ajută la combaterea stresului, crescând nivelul general de energie și vitalitate și contribuie la reducerea nivelelor de colesterol LDL datorită proprietăților sale antioxidante binecunoscute. Dacă ești în căutare de sfaturi în bucătărie, află că sucul de rodie scade hipertensiunea, reduce grăsimea abdominală, prin redistribuirea grăsimii în organism, și scade riscul de atac de cord, prin menținerea arterelor fără acumulări de grăsime. De asemenea, datorită conținutului său bogat în polifenoli, taninuri și antocianine, care au un rol important în distrugerea celulelor canceroase, rodia este un aliat pentru cei care suferă de această boală.
  • Dacă ai osteoartrită sau nu mai scapi de diaree, unul dintre cele mai bune sfaturi în bucătărie este să utilizezi rodia în dieta zilnică. Acest fruct inhibă enzimele care deteriorează cartilajele, reducând astfel inflamația și ajutând la restabilirea echilibrului tranzitului intestinal. Se consideră că rodia aduce multe beneficii și în următoarele cazuri: dureri de gât, conjunctivită, infecții micotice, hemoroizi și simptome ale instalării menopauzei. Sucul de rodie are în plus și un puternic efect antibacterian.
  • În plus, tot la capitolul sfaturi în bucătărie, este util să știi că acest fruct exotic are efecte antiîmbătrânire și luptă împotriva apariţiei unor maladii ca Alzheimerul. Este recomandat ca femeile gravide să consume suc de rodii, deoarece protejează creierul micuţilor de eventualele afecţiuni care pot apărea din cauza proastei oxigenări sau a unei proaste circulaţii a sângelui.

Sfaturi în bucătărie: Cum poți găti cu ajutorul rodiei

Dacă ești în căutare de sfaturi în bucătărie, trebuie să știi că siropul acestui fruct este des intrebuințat la prepararea cockteilurilor alcoolice. Rodiile pot constitui și  garnitură pentru diferite mâncăruri sau pot fi întrebuințate în salate, datorită gustului dulce-acrișor. Poți face mușchi de vitel cu sos de rodii sau coquelet cu brânză de capră și sos de rodii. Poți găti salata cu cușcuș și rodie sau, dacă ai poftă de ceva dulce, poți încerca rețata unui tort panacotta cu struguri, rodii și căpsune. Există numeroase rețete care includ rodia la ingrediente. Nu trebuie decât să urmezi câteva sfaturi în bucătărie și vei avea parte de mâncăruri u doar delicioase, dar și sănătoase.

Sfaturi în bucătărie primești în fiecare sâmbătă și în emisiunea „Click Poftă bună!”, difuzată de la 10.30, la Prima TV

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net