Șefa perfectă - ce provocări vei avea de înfruntat

sefa_photo-1484981138541-3d074aa97716.jpg

Femeia-lider are standarde înalte, crede în calitățile sale, are scopuri bine definite și conduce cu o mână de fier.
Sursa foto: unsplash.com/Brooke Lark

Femeia-lider are standarde înalte, crede în calitățile sale, are scopuri bine definite și conduce cu o mână de fier. Fie că aspiri la acest statut, fie că ai deja propria afacere, câteva sfaturi în plus nu strică niciodată.

Fă-ți echipa după chipul și asemănarea ta

Să fii șefă nu înseamnă doar să dai indicații, ci să știi și cum să îți alegi oamenii alături de care vei lucra. Trebuie să le evaluezi calitățile și să încerci să scoți ce e mai bun din fiecare. Ține-i motivați, dar nu prin ședințe lungi și plictisitoare. Oferă-le un mediu de lucru prietenos și încearcă să le asiguri salarii mai mari decât concurența.

Nu uita nici de bonusurile de performanță, bonurile de masă pe card sau primele de Sărbători. Dă-le mână liberă celor în care ai încredere și răsplătește performanța. Un plus de creativitate din partea echipei tale ar putea ajuta la acordarea de tichete culturale. Puteți programa ieșiri în echipă la cinema, o piesă de teatru sau chiar un concert.

Fă-ți planurile în cel mai mic detaliu

Scopurile afacerii tale trebuie să fie cât mai bine definite. Notează-le pe hârtie și fă tot posibilul pentru a le atinge. Un plan bine pus la punct îți va crește șansele de succes.

Într-un sondaj făcut la Universitatea Harvard, în urmă cu mai mulți ani, studenții au fost întrebați dacă au țeluri și dacă și le notează.

  • 3% dintre intervievați le aveau notate.
  • 13% le aveau doar în minte.
  • 84% nu aveau niciun fel de scopuri și planuri.

La 10 ani distanță, același grup a fost intervievat din nou. Cei 13% dintre studenții care aveau scopurile în minte câștigau de două ori mai mult față de cei 84%, care nu își planificaseră nimic. Cei 3% dintre studenții care își notau pașii pe care îi au de făcut au câștigat de 10 ori mai mult decât restul grupului.

Așadar, dacă îți vei defini cât mai bine ceea ce vrei să faci, viața ta se va schimba în bine, iar șansele de reușită, în orice domeniu ai activa, vor crește considerabil.

Fă-ți bugetul și învață în permanență

Bugetul îți va spune întotdeauna unde se duc banii tăi. Totul ține de organizare. Un contabil bun te va ajuta, dar trebuie să îți ții și tu evidența. Dacă vei avea controlul asupra banilor, afacerea ta va fi înfloritoare. Vei vedea exact cheltuielile, încasările și vei putea lua din timp măsurile corespunzătoare.

Continuă să înveți lucruri noi despre lume, dar și despre tine. Informația este putere, așa că încearcă să descoperi ceva nou în fiecare săptămână, fie că este vorba despre o carte, fie că este vorba despre participarea la o conferință sau un curs. Meditează, pune-ți gândurile în ordine, inspiră-te și consideră fiecare lecție drept o nouă cărămidă în dezvoltarea ta.

Și nu uita niciodată că tu ești șefa! Încrederea în propriile forțe te va ajuta să treci peste orice obstacole.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1