Schimbări de sezon pe care trebuie să le faci în casa ta

aer_condtitionat_1049574905.jpg

foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Primăvara a pus stăpânire pe oraș, iar entuziasmul momentului îi cuprinde pe toți cei ai casei. Acesta este momentul cel mai bun pentru a face în casă schimbări importante, chiar și fără eforturi prea mari. Este de ajuns să începi cu lucrurile care se află în câmpul tău vizual, pentru ca apoi să te ocupi de detaliile greu de observat din prima. Odată ce ai stabilit o dată propice pentru curățenie, nu îți mai trebuie decât idei inspirate.

Dă viață obiectelor vechi

Cu siguranță ai auzit de noul trend în materie de decorațiuni interioare. Upcycling este arta de a transforma obiectele care nu mai au niciun rol în gospodărie în elemente utile zi de zi. Fără niciun efort, poți transforma o cizmă veche într-un ghiveci, câțiva paleți, într-o canapea sau un butoi, într-o măsuță de cafea. În curte, vechile cauciucuri se pot transforma în taburete comode. Pentru un efect artistic, vei picta obiectele vechi, prilej numai bun de a-ți explora noi pasiuni și de a-ți oferi un moment de relaxare. 

Împrospătează aerul casei

Primăvara este asociată prospețimii și mirosurilor puternice din natură. Alege câteva plante decorative, cum ar fi yucca, ficusul, dracaena, bonsaiul sau cactusul. Prezența lor te va liniști și te va face să te simți mai bine la tine acasă, dar vei putea obține un climat cu adevărat proaspăt și vei filtra corespunzător particulele nocive din atmosferă numai cu ajutorul unui aparat de aer conditionat. Înainte de a te decide asupra unui model, determină cât mai exact care sunt nevoile tale din punctul de vedere al suprafeței utile din casa ta. 

Schimbă culoarea pereților

Energia și pofta de viață îți vin din lucrurile pe care le-ai bănui cel mai puțin. De exemplu, culoarea pereților casei tale are un efect mult mai profund decât ai crede. Dacă locuiești într-o garsonieră sau într-un apartament de mici dimensiuni, tonurile de gălbui, crem, bej sau ivoire te vor ajuta să mărești senzația de spațiu. Într-o casă mare poți să te joci cu unele culori mai curajoase, cum ar fi corai, turcoaz și ocru. 

Găsește un tapet pe placul tău

Poate că pare un detaliu retro, dar tocmai acesta este farmecul elementului de decor. Fototapetul se potrivește de minune într-un decor alcătuit din elemente vintage. Cel mai des vei găsi imagini cu peisaje idilice și cu monumente arhitecturale. Dacă nu îți surâde stilul retro, dar vrei un tapet pe unul dintre pereții livingului tău, poți alege modele florale și geometrice. 

Nu neglija debaraua

Casa ta înseamnă mai mult decât încăperile destinate locuirii. Dacă tot te-ai hotărât să dai un restart spațiului tău de locuit, acesta este momentul perfect pentru a te preocupa și de debara. Reorganizează modul în care sunt dispuse obiectele de aici și grupează-le în cutii etichetate corespunzător. Separă obiectele în două grupe: cea pentru folosință frecventă (produse de igienă sau recipiente pentru mâncarea gătită) și cea pentru folosință ocazională (scule, tocătoare de legume, aspiratorul). 

Nu mai amâna momentul și redă-i casei tale un plus de entuziasm. Cu ideile de mai sus nu-ți mai trebuie decât un zvâc de energie pentru care vei primi o răsplată pe măsură: buna dispoziție. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1