Profită de căldură! 6 lucrări pe care încă mai ai timp să le faci

1.jpg

Dacă zugrăveşti acum, poţi lăsa ferestrele deschise, ca să se aerisească

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Dacă nu ai apucat cât a fost vara de lungă să faci mici lucrări de curăţenie şi de amenajare în casă, ar fi bine să te mobilizezi acum, cât încă mai e cald afară. Din toamnă, când scad temperaturile, va fi mai greu să aeriseşti, să usuci, să repari. Poţi profita încă de temperaturile blânde pentru a face o serie de lucruri practice. Iată ce ne recomandă specialiştii să facem în această perioadă.

Vopseşte, zugrăveşte
E o activitate pe care poţi să o faci şi singur dacă vrei să dai un suflu nou pereţilor. Doar cumpără o găletuşă de lavabil în nuanţa dorită, pensule sau trafalet, trage mobila în mijlocul încăperii şi acoperă totul cu folie. În tot acest timp, precum şi o zi după, ţine ferestrele deschise să se usuce sau să scapi de mirosul de vopsea.

Curăţă tapiţeria canapelei, a scaunelor
Dacă acestea nu au husă detaşabilă, va trebui să le speli cu detergenţi speciali şi cu apă, apoi să le laşi să se usuce cât mai repede. În caz contrar, capătă miros. Acum sunt 30 de grade afară, lasă ferestrele deschise şi într-o zi problema va fi rezolvată.
Spală covoarele
Chiar dacă le aspiri periodic, o dată sau de două ori pe an trebuie spălate. Dacă nu îţi permiţi să le duci la curăţătorie, acum e momentul să le săpuneşti bine. Apoi le scoţi pe un uscător, în curte sau pe balcon, şi se vor usca rapid. Iarna nu ai nici o şansă să faci acest lucru.
Scapă de igrasie
Umezeala din baie sau din bucătărie este o problemă cu care fiecare dintre noi s-a confruntat, într-un moment sau altul. Consecinţa ei imediată – igrasia. Înainte de a da cu tot felul de soluţii antimucegai, e foarte important să cureţi până la beton peretele cu probleme şi să laşi să se usuce bine. Pentru asta, cea mai indicată este aerisirea casei timp de trei zile. După aceea, se dă cu o tencuială antiigrasie.
Schimbă caloriferele
Ai avut o problemă cu ele iarna trecută sau pur şi simplu vrei să le înlocuieşti cu unele mai bune? Acţionează acum, înainte de a veni frigul şi a fi umplute cu apă. Alege modelul cel mai potrivit şi caută în linişte şi o echipă de specialişti pricepuţi în montaj.
Repară,recondiţionează
Tot acum poţi să schimbi bucăţile de faianţă spartă de la baie sau bucătărie, dacă e nevoie, să recondiţionezi cada sau să te ocupi de reparatul ferestrelor de termopan.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5