Poţi scăpa de vicii în doar 15 minute

Ţi-ai putea imagina că un fumător înrăit, care dă gata un pachet de ţigări pe zi, ar putea scăpa de viciu în doar 15 minute, fără chinul sevrajului, fără pofte, fără abţineri şi fără pic de durere? Ei bine, se poate, cu doar câteva furnicături pe ureche. La fel se poate scăpa de pofta de dulce şi de nevoia de a consuma alcool.

  • În ce constă procedura. Auriculoterapia este cea mai rapidă, sigură şi noninvazivă terapie din lume împotriva fumatului, a consumului de alcool sau de zahăr. E o ramură a medicinei complementare brevetată de medicul Paul Nogier, la începutul anilor ‘50, în Franţa. Practic, folosindu-se de pavilionul auricular, prin acţiuni fizice precum înţepătură, presiune, curent electric, câmp magnetic sau radiaţie luminoasă, se pot trata anumite boli sau dependenţe. „Auriculoterapia consideră că întregul corp este reprezentat, în mod simetric, pe pavilioanele urechilor şi că toate organele şi ţesuturile corespund unui punct al urechii. Pe fiecare ureche există 200 de puncte”, începe să ne explice George Ţăranu, auriculoterapeut. 

 

El a descoperit această ramură a medicinei în urmă cu mai mulţi ani, în Italia. Fuma 3 pachete de ţigări pe zi, iar după o singură şedinţă, de 15 minute, a plecat nefumător, fără să mai simtă vreo clipă nevoia de a-şi aprinde ţigara. Asta l-a făcut să se perfecţioneze în domeniu şi să-şi ia diploma în auriculoterapie, specializarea „anti-smoking”. Aparatul pe care-l foloseşte în clinica din Bucureşti este conceput special pentru renunţarea la fumat, dar şi pentru combaterea celor mai comune dependenţe. „Impulsurile electrice sunt reglate în funcţie de particularităţile pacientului: vârsta, numărul de ţigări fumate pe zi, de cât timp fumează, capacitatea pulmonară. Sunt 43 de puncte care trebuie tratate în ordinea exactă – 20 de puncte pentru fiecare ureche şi 3 puncte la nivelul nasului. Impulsurile electrice sunt de intensitate redusă, tratamentul este nedureros şi durează între 12 şi 15 minute, ne explică George Ţăranu. 

  • La fumat, rezultatele se văd pe loc. După prima şedinţă, din momentul în care pacientul părăseşte cabinetul medicului, nu mai simte nevoia de a fuma. În peste 90% din cazuri e nevoie doar de o singură şedinţă pentru ca o persoană să renunţe definitiv la fumat. La nevoie, se mai pot face 1-2 şedinţe. 

 

  • Ce boli se pot trata. Terapia poate ajuta în cazul reumatismului, sciaticii, durerilor de spate, migrenelor sau nevralgiei, a menstruaţiei dureroase sau a zonei zoster. De asemenea, poate rezolva tulburări respiratorii (astm, tuse cronică, sinuzită cronică, bronşită etc), digestive (colite, tulburări de tranzit), tulburări sexuale, sindrom premenstrual, alergii (rinite, eczemă, urticarie), stres, anxietate sau insomnie. În acelaşi timp, auriculoterapia e una dintre cele mai eficiente şi răspândite terapii anti-fumat din lume, fiind folosită de peste 20 de ani în Europa şi SUA.
  • De nevoia de dulce scapi după 4-6 şedinţe. Dependenţa de dulce se tratează mai greu, comparativ cu fumatul. E nevoie de 4-6 şedinţe, repetate la un interval de 9-10 zile. Iar tratamentul dependenţei de alcool e chiar mai complex, fiind nevoie de o perioadă mai mare, de două luni, şi de suport psihologic, în paralel. Imediat după terapie, efectul este mai intens în primele 3-4 zile, când oricum e o perioadă critică, şi scade treptat, până ajunge la o cotaţie normală. Efectul se menţine între 21 şi 30 de zile. „După 21 de zile, creierul nu mai consideră pofta de dulce ca pe o adicţie, rămâne ca informaţie, dar nu mai este o prioritate”, explică George Ţăranu. Costul unei şedinţe e de 400 de lei. 
Loading...