Metode eficiente de a economisi bani în studenţie

Ultima actualizare:

    Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Studenţia este o etapă importantă în viața multor tineri, iar mai ales cei care merg la facultate într-un alt oraş decât cel natal sunt expuși unei atmosfere complet noi. Pe de o parte, mulţi se bucură pentru aşa-zisa libertate ca student, pe de altă parte, trebuie să învețe să reușească în anii următori.

Practic, studenţii deştepţi ştiu că trebuie să îşi construiască o viață după încheierea studiilor şi, din acest motiv, se pregătesc din timp pentru asta. Poate unul dintre cele mai importante aspecte pe care studenții trebuie să le învețe este să gestioneze eficient banii de care dispun, fie de la părinți, fie din slujbe pe care le au din timpul facultății ori ambele. Astfel, când vor fi pe propriile picioare, vor avea deja un bun exercițiu în ceea ce privește gestionarea câștigurilor.

Cazare

Dacă, de exemplu, alegi să îți faci studiile în Capitală, probabil știi deja că există o problemă cu locurile de cazare oferite de universitățile de stat. Numărul de locuri disponibile oferit este depășit de cel al cererii, în unele cazuri te trezești cazat într-un cămin de liceu și, de cele mai multe ori, condițiile nu sunt dintre cele mai civilizate.

Dacă, totuși, vrei să ai o experiență all-inclusive de student, există și varianta de cazare în cămine private București, devenită din ce în ce mai populară în ultimii ani. Confortul promis este peste medie, iar dotările oferite și aparatura electrocasnică disponibilă sunt de cea mai bună calitate.

Facilități de bază


    Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Sunt câteva lucruri de bază la care studenții trebuie să aibă acces în timp ce trăiesc departe de casele lor. Printre acestea se pot număra diferite piese de mobilier, un frigider, un aragaz, tacâmuri, veselă etc. Verifică întâi dacă nu le găsești gratuit sau pe sume foarte mici la cei care urmează să își finalizeze studiile şi să plece din cămin. Nu uita de site-urile unde se vând lucruri la mâna a doua, de târguri, dar şi de perioadele de reduceri.

Redu cheltuielile inutile

Vei fi surprins cât de mulți bani poți economisi atunci când renunți la anumite obiceiuri, care, de fapt, nu îţi aduc niciun beneficiu. Un exemplu este renunțarea la cumpărăturile făcute din impuls, ce îți golesc buzunarul instantaneu. Întâi, întreabă-te dacă obiectul respectiv merită o investiție. De exemplu, încearcă să îți refaci stocul de haine în perioadele de reduceri. Sau vânează chilipiruri în magazinele second hand sau, dacă nu ești fan al acestui tip de haine, încearcă să creezi o colecție capsulă, cu piese de bază și accesorii. Poate fi valabil în cazul ambelor sexe.

O reducere a costurilor se poate aplica la transport, în funcție de distanța pe care trebuie să o parcurgi. Alege să mergi pe jos sau cu bicicleta, în loc de mașină.

Și există numeroase alte lucruri la care te poți gândi, în funcție de stilul de viață.

Economisește banii de cărți

În facultate, profesorii și asistenții lor predau informaţiile de pe cursuri concepute de ei. Înainte de a achiziţiona un volum cu eventualele cursuri, vezi dacă nu poți face rost de notiţele unor studenți din anii superiori sau de pe internet.

De asemenea, profită de bibliotecă, anticariate, dar și de perioadele de reduceri și consultă ofertele editurilor.

Cumpărăturile de la supermarket

Analizează mai întâi ce reduceri ai dacă îţi faci un card de fidelitate la un anumit lanţ de magazine. Există apoi varianta de a cumpăra angro, mai ales dacă te asociezi cu colegul de apartament, de cameră de cămin etc. Totodată, unele magazine fac reduceri la anumite produse într-un anumit interval orar din zi. Verifică şi rafturile care oferă produse la jumătate de preţ, din purul motiv că termenul de valabilitate al acestora urmează să expire în 2-3 zile.

Fă un buget


    Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Când ești student, este extrem de ușor să cheltui bani pe multe lucruri inutile. Un mod de a gestiona eficient banii este de a face un buget, săptămânal, lunar. Stabileşte cheltuielile lunare - chirie, transport etc. - cele săptămânale - precum alimente de bază, produse de îngrijire -, în funcție, iarăși, de stilul de viață. Stabileşte o sumă pe care o poţi cheltui zilnic. Bugetul te poate ajuta să eviţi excesele.

Viaţa de student poate fi un punct de început pentru a învăţa să gestionezi şi să economisești bani, iar urmând nişte paşi foarte simpli, vei putea face acest lucru în mod eficient.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net