Întreținerea locuinței: 5 soluții de curățare handmade pe care le poți face folosind produse din gospodărie

solutii_handmade_pentru_curatenie.jpg

5 soluții de curățare handmade pe care le poți face folosind produse din gospodărie
foto: Prostock-studio/ Shutterstock

Unele dintre produsele pe care le ai mereu la îndemână prin locuință pot fi ingrediente de bază în crearea unor soluții de curățare cu ajutorul cărora poți obține rezultate excelente.

Indiferent dacă vrei să economisești bani sau pur și simplu îți dorești să folosești produse fără chimicale, ideea de a realiza singură produsele de curățare ar putea fi cea mai bună soluție în astfel de cazuri.

De exemplu, masina de spalat haine ar trebui curățată cel puțin o dată pe lună, pentru a evita apariția mirosurilor neplăcute și a acumulărilor de mucegai, precum și pentru a-i prelungi durata de funcționare. Poți folosi, așadar, o soluție din comerț sau poți alege varianta eco: un produs de curățare făcut în casă, care nu conține clor. De pildă, poți folosi o soluție formată din bicarbonat de sodiu și oțet, două dintre produsele care se găsesc, de regulă, în majoritatea gospodăriilor. Ai nevoie de două căni de oțet și un sfert de cană de bicarbonat de sodiu. Toarnă cele două ingrediente în sertarul pentru detergent al mașinii de spălat și alege un ciclu mediu pentru spălat rufe, la cea mai înaltă temperatură. Rezultatul va fi vizibil după prima utilizare. Nu doar că vei avea o mașină de spălat curată, dar vei economisi și bani.

Iată și alte soluții de curățare pe care le poți face singură, acasă.

1. Soluție de curățare universală

Pentru a obține o soluție de curățare universală, trebuie să pui, într-o sticlă, oțet și apă (aceeași cantitate din fiecare), coajă de lămâie și crenguțe de rozmarin. Amestecă ingredientele și lasă-le la infuzat o săptămână înainte de utilizare. Astfel, vei obține o soluție cu ajutorul căreia vei putea îndepărta petele de pe orice suprafață din casă.

2. Soluție de curățare pentru bucătărie

Dacă vrei să pregătești o soluție de curățare pentru bucătărie, ai nevoie de bicarbonat de sodiu. Amestecă patru linguri din acest compus chimic cu un litru de apă și vei obține un produs de curățare eficient pentru a elimina murdăria de pe blatul de bucătărie, aragaz, interiorul frigiderului și alte electrocasnice.

3. Soluție de curățare pentru obiecte metalice

Una dintre cele mai simple soluții de curățare pe care le poți crea singură este destinată obiectelor metalice. Ai nevoie de oțet alb sau suc de lămâie și sare de masă. Tot ce trebuie să faci este să pui pe un burete aceste ingrediente și să freci suprafața murdară. Clătește bine cu apă, apoi șterge zona curățată cu o lavetă moală, uscată.

4. Soluție de curățare a petelor dificile

Petele de rugină sunt greu de îndepărtat, dar una dintre soluțiile care ajută în astfel de situații este alcătuită din zeamă de lămâie și borax. O mixtură preparată din aceste două ingrediente - folosite în cantități egale - poate curăța rugina de pe chiuvetă, poate îndepărta murdăria de pe vasele de bucătărie și poate fi folosită și pentru a curăța diferite obiecte electrocasnice, precum frigiderele din oțel inoxidabil.

5. Soluție de curățare pentru marmură

Dacă nu ai găsit încă soluția perfectă pentru curățarea suprafețelor din marmură, poți încerca varianta handmade. Ai nevoie de două picături de detergent de vase și două căni de apă caldă. Amestecate, cele două ingrediente sunt ideale pentru curățarea blaturilor de bucătărie din marmură sau a altor suprafețe. Folosește un burete pentru a curăța mai bine zona murdară și apoi șterge suprafața cu o lavetă uscată.

Tu ce produse de curățare handmade folosești și care sunt rezultatele obținute?

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1