Ia-ţi din timp vacanţa! De ce e avantajos să o rezervi acum?

Citeste tot despre: 

Înţeleptul îşi face vara sanie şi iarna căruţă! Aşa ne sfătuiesc experţii în turism din Regatul Unit. Conform Telegraph.co.uk, cele mai bune oferte turistice pentru pachetele estivale sunt lansate la începutul anului. Dacă faceţi rezervările din timp beneficiaţi de cazări la preţuri mai mici, cheltuielile aferente transportului sunt mai reduse, puteţi plăti în rate şi vă puteţi achiziţiona din timp cele necesare pentru vacanţă.

Cele mai bune oferte pentru concediu sunt lansate la început de an de către prestatorii de servicii din domeniul turistic, susţine Telegraph. Conform studiului realizat de OnePoll pe un eşantion de peste 20.000 de turişti din întreaga lume, cele mai bune afaceri sunt făcute în luna ianuarie pentru lunile mai, iunie, septembrie şi octombrie.

 

42% dintre respondenţi au menţionat în cadrul studiului citat că au făcut economii de 30-40% achiziţionând din timp pachetele turistice în anii precendenţi. Consultanţii din domeniul turismului avertizează că achiziţionarea din timp a pachetului pentru vară ne scapă de stres. Şi asta pentru că: avem timp să ne reînnoim paşaportul, ne verificăm permisul de şofer şi avem posibilitatea să ne cumpărăm din timp hainele şi gadgeturile necesare pentru concediu. Un alt avantaj major este faptul că nu dăm toţi banii „dintr-un foc” şi astfel nu facem gaură în bugetul familiei.

 

Eşalonarea pe patru rate este ideală pentru un concediu care are loc peste 5 sau şapte luni. Un alt avantaj constă în faptul că preţurile biletelor de avion sunt mai mici atunci când sunt luate cu 4-5 luni înainte. 60% dintre respondenţii studiului au punctat că atunci când fac rezervarea din ianuarie: au mai mult timp să îşi facă un program de concediu, să stabilească un itinerariu, să îşi rezerve online biletele pentru muzee sau parcuri acvatice şi chiar să se înscrie la cursuri de scufundări, bungee jumping, escaladă montană sau paraşutism. 35% dintre respondenţii studiului preluat inclusiv de The Mirror punctează că rezervarea din timp a concediului de vară ne scapă de stresul cheltuielilor neprevăzute dinaintea plecării, de grijile legate de acte, de problemele care ţin de protejarea casei împotriva hoţilor şi de organizarea activităţilor anuale ale fiecărui membru al familiei în parte. Studiul a fost realizat în intervalul decembrie 2018 şi ianuarie 2019 pe un eşantion de populaţie cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani, de ambele sexe care trăiesc preponderent în mediul urban. 

Iată cele 10 lucruri care fac o vacanţă să fie de neuitat!

 

Respondenţii studiului au votat topul ingredientelor pentru un concediu perfect.

1. Vremea bună

2. Situaţiile amuzante

3. Panorama de la hotel şi priveliştea din staţiune

4. Ineditul locaţiei şi experienţele unice

5. Mâncarea bună

6. Deconectarea de la griji / liniştea din staţiune

7. Timpul de calitate petrecut cu familia

8. Activităţile neobişnuite, imposibil de făcut acasă

9. Cerul senin şi peisajul

10. Întâlnirile cu oameni pozitivi, necunoscuţi

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1