Este un laptop ieftin o idee bună?

Citeste tot despre: 

Prețul mediu al unui laptop se învârte în jurul sumei de 3000 de lei. Este vorba despre un model nou, iar suma poate fi considerată decentă. Să nu uităm că există telefoane mobile și de două ori mai scumpe, iar majoritatea celor care le aleg reușesc să justifice cheltuirea acestei sume. Când vine vorba de laptopuri, perspectiva este un pic diferită.

Producătorii de laptopuri încearcă să atragă tot mai mulți clienți care au un buget limitat. Întrebarea pe care trebuie să ți-o pui este dacă un laptop ieftin este o investiție bună pentru toate lucrurile pe care dorești să le realizezi cu următorul tău portabil. Apăsarea butonului „Cumpără” în dreptul unui laptop ieftin poate fi considerată o idee bună, din punct de vedere al prețului, dar trebuie să fii atent cu ce alte costuri vine această achiziție. Multe dintre laptopurile la prețuri mici sunt adecvate, dar doar atât. Utilizabile. Sunt computere și vor face lucruri normale de computer. Exact ca un frigider din categoria de buget. Dar dacă te zgârcești, vei renunța la multe avantaje cu care vine un laptop mai bun, ceea ce înseamnă că cele mai multe laptopuri ieftine au adesea un raport slab calitate/preț. Nu poți obține ceea ce nu plătești. Iată de ce un laptop cu mult mai ieftin decât media de 3000 de lei nu este o idee atât de strălucită.

Cal de cursă lungă

Unul dintre primele concepte pe care le vei învăța în orice curs de economie de bază sau de business este cel al bunurilor durabile. Un bun durabil este un articol care oferă utilitate pe o perioadă lungă de timp - ca un laptop. Să plătești mai mult pentru un bun durabil superior ajunge să te răsplătească de fiecare dată când îl folosești. Un laptop mai bun, mai rapid și mai rezistent la uzură poate, de exemplu, să scadă timpul petrecut în așteptarea unei codări video, să crească precizia de scriere și să facă mult mai plăcut divertismentul. A cheltui mai puțini bani pe un laptop și a te orienta către laptopuri ieftine poate fi tentant, dar gândește-te la cât de des îl folosești.

Un ecran strălucitor

Ecranul laptopului tău servește ca fereastră pentru tot conținutul afișat pe el. Totuși, cele mai multe laptopuri ieftine oferă cele mai proaste afișaje dintre toate dispozitivele electronice moderne pentru consumatori. Rezoluția pe ele va fi de obicei 1.366 x 768, ceea ce este mai mic decât afișajul unor tablete moderne cu ecrane mult mai mici. Contrastul și unghiurile de vizualizare suferă și ele. Poți mai mult de atât și ar trebui să investești pentru asta. 1080p ar trebui să fie considerată rezoluția minimă pentru care optezi, cu excepția cazului în care ai un buget extrem de mic.

Baterie de lungă durată

Deseori, companiile reduc viața bateriei pentru a se asigura că pot vinde un laptop la un preț scăzut. Bateriile sunt scumpe și nu există standarde pentru validarea revendicărilor privind durata de viață a bateriei. Acest lucru înseamnă că un producător poate vinde un laptop cu o baterie mică, în timp ce încă îl va lăuda că rezistă în mod rezonabil. Cu toate acestea, cele mai multe laptopuri ieftine nu te vor ține o zi întreagă de lucru, fără o încărcare.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1