De ce hainele pentru copii pun problema greșit

Citeste tot despre: 

Capacitatea preșcolarilor de a cuprinde tainele comunicării este amplificată de muzică și mișcare. Spațiile verzi ajută copiii să învețe mai repede prin intermediul explorării. Micuții descoperă gravitația însăși prin experimente făcute la masa de prânz. Și totuși, hainele pentru copii pe care le găsim adesea pe piață nu încurajează nici una din fundamentele care stau la baza unei dezvoltări armonioase a copiilor noștri.

Este ca și cum am avea o lume întreagă la picioarele noastre, dar noi preferăm să mergem pe vârfuri și călcând atenți doarpe margine.

Sigur, hăinuțele trebuie să fie din materiale de calitate – bumbac sau in – și cu un design plăcut. E important să aibăculori calde, naturale, blânde.

Însă problema apare la design. Prea des găsim, mai ales înpiața mainstream de haine pentru copii, stiluri care împrumutădin ce poartă adulții. De parcă toți părinții vor: 1. săproiecteze viziunea lor asupra hainelor pentru copii și 2. săreplice stilul lor vestimentar în pantalonii și rochițelecumpărate pentru cei mici.

Ce s-a întâmplat cu explorarea? Ce s-a întâmplat cu libertateade a cuprinde fiecare secret al lumii minunate în care totuleste atât de nou? Ce s-a întâmplat cu a neglija un pic aparențele pentru a căuta bucuria explicației din spate?

Haine pentru copii din Coreea de Sud

Fondatorii Nanou, părinți tineri la rândul lor, cred că au găsitsoluția vestimentară în designul coreean. Haine cu un spirit mai degrabă androgin, confortabile și comode, cu un design minimalist și o croială care permite tot felul de combinațiineașteptate.

Gecuțe cu un număr mai mare care par că se potrivesc perfect sau hanorac cu rochiță purtate la sandale cu șosete – sunt doarcâteva exemple.

Nanou este un magazin online care susține libertatea de a descoperi a copiilor. Numele însuși este porecla pe care fetițafondatorilor l-a dat lunii. Aceștia sunt de părere că fiecarecopil ar trebui să se îndrepte către lună, să aspire cătredescoperire.

Ei cred că hainele pentru copii trebuie să vină în sprijinul lor, să îi ajute să se miște liberi, să pună accent pe ceea ce faccopiii, nu pe felul în care arată.

Haine pentru exploratori

Tot mai mulți părinți își privesc copiii cu atenție tocmai pentrua învăța cum să se uite la lucruri în general. Când au întrebat-o pe fetița lor de ce îi spune așa lunii, le-a răspuns că de-acolovine ea.

„Ar trebui să ne uităm la copiii noștri ca la niște exploratori, oameni care vor fi în curând indivizi cu o viziune doar a lorasupra lumii în care trăim. Și atunci întrebarea care se nașteeste: de ce fel de costum are nevoie exploratorul nostru? Indiferent că e vorba de haine, jucării sau de atmosfera pe care o construim atunci când chiar ne petrecem timp cu ei,” explicăunul din fondatorii Nanou.

Hainele găsite pe nanou.ro sunt din materiale de calitate și au culori foarte apropiate de cele naturale. Pastelate și cu o căldură subtilă, oferă un suflu nou pe piața de haine pentrucopii între 1 și 4 ani. Descoperă mai multe aici.

 

Loading...