Cum scapi rapid de insectele din casă. Modalităţi tradiţionale şi moderne

macro-2300109_1280.jpg

Foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Insecte sunt peste tot și, pe lângă faptul că sunt enervante, pot transmite anumite boli. Ce poți face ca să scapi de ele? O variantă este să folosești unele substanțe chimice, dar acestea pot fi dăunătoare pentru oameni și animalele de companie.

Dacă vrei să îți păstrezi casa fără dăunători, dar pesticidele sunt mult prea toxice pentru le folosi, să știi că există câteva metode simple, sigure și eficiente care te vor ajuta să scapi de insectele din casă. Iată câteva dintre ele:

Folosește un distrugător cu lampă UV, pentru a scăpa de insectele zburătoare

Aceasta este soluția simplă și modernă prin care poţi scăpa foarte ușor de insecte. Distrugătorul cu lampă UV folosește razele ultraviolete pentru a atrage insectele zburătoare, care primesc un șoc electric la contactul cu grătarul său. Acestea cad într-o tavă detașabilă, care se curăță foarte ușor. Distrugătoarele de insecte sunt prietenoase cu mediul, nu degajă mirosuri sau substanţe chimice, sunt inofensive pentru oameni şi animalele de casă şi pot fi amplasate atât la birouri sau restaurante, cât și acasă.

Folosește sare pentru a scăpa de furnici

Sarea este folosită de sute de ani pentru a elimina furnicile și alte insecte mici. Deoarece absoarbe apa și vaporii din aer, oamenii de știință au ajuns la concluzia că sarea ucide insectele, eliminând umezeala din ele. Ce trebuie să faci este să presari sare pe la îmbinarea pereților, ferestre și tocurile ușilor, sau amestecă sare cu apă călduță și pulverizează această soluție pe zonele în care apar furnicile.

Moliilor nu le plac mirosurile înțepătoare

Metoda clasică, de la bunici, prin care poți scăpa de moliile din dulap este să pui câteva plante cu miros înţepător prin casă şi în dulapuri. Poţi folosi usturoiul, coji de citrice, lavandă, cuişoare sau frunze de nuc. Un alt truc pe care îl poţi folosi pentru a ţine moliile departe de haine este să pui ziare în sertarele cu haine, deoarece micilor zburătoare nu le place mirosul de vopsea tipografică.

Foloseşte bicarbonat de sodiu pentru a elimina gândacii de bucătărie

Bicarbonatul de sodiu este una dintre substanţele cu cele mai multe întrebuinţări în gospodărie, inclusiv în eliminarea gândacilor. Trebuie să amesteci bicarbonat de sodiu cu zahăr şi să aşezi acest mix în locurile pe unde îşi fac veacul gândacii (sub mobilier, în spatele aragazului, lângă coşul de gunoi). Aceştia vor fi atraşi de zahăr şi vor mânca amestecul, urmând ca reacţia generată de bicarbonatul de sodiu în organismul gândacilor să îi elimine.

Menţine curăţenia în casă

Păstrarea curăţeniei este cea mai bună metodă prin care poţi ţine insectele departe. Curăță foarte bine bucătăria, deoarece este un loc în care se pot ascunde firimituri şi alte „delicii” pentru insectele nedorite. De asemenea, nu lăsa mâncarea neacoperită sau vase nespălate în chiuvetă şi asigură-te că duci gunoiul înainte de lăsarea serii.

După ce elimini toate insectele, asigură-te că astupi orice gaură prin care acestea pot intra în casă. Repară fisurile din pereți și tamplărie și folosește plase la geamuri și uși. Astfel te asiguri că insectele nu vor mai intra în casă și riscul de a fi infestat va scădea considerabil.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1