Cum să vă relaxaţi duminica, în doar cinci paşi!

Citeste tot despre: 

Luna mai vine la pachet cu o vreme schimbătoare care ne afectează starea de spirit. Specialiştii americani în tehnici de relaxare şi medici neurologi şi cardiologi din cadrul institutului de cercetare din New York au publicat recent în Journal of Medicine un studiu care confirmă că o duminică perfectă e aceea în care lenevim şi ne încărcăm bateriile pentru săptămâna care urmează.

O astfel de zi ne ajută să preîntâmpinăm problemele cardiovasculare, să scădem nivelul stresului, să combatem atacurile de panică şi depresia şi să ne reglăm metabolismul şi programul de somn. Iată paşii care ne scapă de probleme!

  1. Micul dejun în pat. Mâncaţi cereale şi beţi un pahar cu lapte în timp ce leneviţi în pat. În felul acesta scăpaţi (măcar pentru o zi) de coşmarul trezirii cu noaptea în cap şi grija că veţi întârzia la serviciu.
  2. Faceţi un duş relaxant. Duminica nu este o zi cu program fix sau cu o rutină obositoare. Profitaţi şi staţi sub jetul fierbinte de apă atât timp cât doriţi. Masaţi îndelung capul în timp ce vă spălaţi pe păr pentru mai multă relaxare.
  3. Ieşiţi din casă. Plimbarea de duminică e o adevărată binecuvântare dacă vă ajută vremea. Socializaţi, ieşiţi în oraş şi descoperiţi lucruri, oameni şi senzaţii noi. Asta eliberează psihicul de stres şi griji.
  4. Udaţi florile. Grădinăritul are proprietăţi terapeutice în combaterea stresului şi în reducerea tensiunii arteriale. În plus, contactul cu florile combate insomnia şi vă face mai pozitivi.
  5. Răsfăţaţi-vă cu o salată verde. Duminica la prânz este bine să mâncăm ceva lejer, să mestecăm încet şi bine. De aceea o salată este ideală atât pentru detoxifiere, cât şi pentru reglarea funcţiilor metabolice şi întărirea sistemului imunitar.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1