Cum să îți dai seama dacă ai cumpărat miere autentică. Trei teste pe care le poți face acasă

miere.jpg

borcan cu miere
Iată cum recunoști mierea autentică
foto: pixabay.com
Citeste tot despre: 

Multe persoane preferă consumul de miere pentru efectele sale benefice asupra stării de sănătate. Când se începe un tratament cu miere, se pune întrebarea dacă aceasta este autentică sau contrafăcută.

Există cel puțin trei teste pe care le putem face pentru a constata dacă produsul este falisificat sau nu. 

Testul cu apă

Umple un pahar cu apă și adăugăm o linguriță de miere, fără a o amesteca. Dacă mierea se depune la fundul paharului, este vorba despre un produs apicol autentic. Dacă se dizolvă imediat după ce a fost pusă în apă, este vorba de miere falsificată.

Testul bățului de chibrit

Un băț de chibrit uscat se înmoaie în miere, apoi se aprinde. Dacă băţul arde, cuprinzând inclusiv mierea, aceasta este pură. Dacă băţul nu se aprinde, este pentru că mierea e falsificată (una dintre substanţele folosite în mierea contrafăcută este un hidratant).

Testul pâinii

Întinde 1 lingură de miere pe 1 felie de pâine şi las-o câteva minute. Dacă mierea intră în pâine şi o înmoaie, este falsificată.

Loading...

Citește și

  • Deseori, în perioadele de suprasolicitare, energia organismului nostru scade în mod vizibil. În astfel de situații, predispoziția spre nervozitate se accentuează, iar migrenele sunt tot mai frecvente. De aceea, s-a constatat că, o cură cu miere, este un aliat de nădejde care ne ajută să revenim la normal.

  • Îţi place mierea, dar nu eşti convins dacă e autentică sau contrafăcută? Există câteva teste pe care le poţi face chiar la tine în bucătărie. E bine să încerci măcar două sau trei dintre ele, pentru a fi sigur de rezultat. Citeşte mai multe în numărul de decembrie al revistei Click! Sănătate!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1