Cum să crești un copil mai încrezător în forțele proprii

Încrederea în forțele proprii este unul dintre cele mai de preț daruri pe care un părinte i le poate oferi copilului său. Dacă nu are încredere în el, atunci va fi reticent în a încerca lucruri noi și de a spune da provocărilor de teama de a nu dezamăgi. Iar asta înseamnă că există șanse mai mici să aibă o cariera de succes.

 

Carl Pickhardt, psiholog şi autorul a 15 cărţi despre creşterea copilului, susţine că„inamicii încrederii în sine sunt descurajarea şi frica“.  

 

Psihologul oferă câteva sfaturi preţioase pe care orice părinte ar trebui să le urmeze pentru a crește un copil sigur pe sine.  

 

1. Apreciază efortul depus indiferent de rezultat

 

Atunci când creşti este mult mai importantă călătoria decât destinaţia. Indiferent că micuţul a dat golul câştigător pentru echipa sa sau a fost stângaci în timpul jocului, ar trebui să îi apreciezi efortul. Acesta nu ar trebui să se simtă niciodată jenat pentru că a încercat. „Atunci când are în vedere atingerea unui obiectiv, faptul că încearcă din greu îi creşte mai mult încrederea de sine decât dacă ar câştiga imediat“, spune psihologul.

 

Află continuarea pe Clickpentrufemei.ro!

 

E timid? Fă-l să se simtă în largul său!

 

Dezvoltarea copilului tău este în mâinile tale: cum să comunici mai eficient cu cel mic

Loading...
 
 

Citește și

  • Deşi RADET a început, de câteva zile, alimentarea cu agent termic, nu toate locuinţele au primit căldură în calorifere. Astfel, mulţi dintre noi încă tremurăm de frig în case. Fiecare încearcă să se încălzească cum poate, însă este recomandat să urmezi câteva reguli  care nu vor da niciodată greş.

  • Te-ai hotărât să renovezi locuinţa? Ai schimba mobila cea veche cu una nouă şi modernă? Iată câteva sfaturi pe care este bine să le urmezi dacă vrei să te bucuri de confort.

  • Muzica digitală ne-a permis să ne eliberăm de corvoada schimbării cd-urilor ori de câte ori doream să ascultăm altceva. Există o multitudine de playere pe piaţă - de unde să ştim pe care să-l alegem? Iată câteva sfaturi pentru a-ţi alege un aparat de muzică potrivit.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1