Cum să ai o relație fericită alături de omul iubit: trei secrete care funcționează

pexels-cottonbro-4009777.jpg

Sursă foto: Pexels

Toate relațiile trec prin urcușuri și coborâșuri. Nu te teme de momentele tensionate deoarece, cu puțină înțelepciune și maturitate din partea amândurora, vei învăța o lecție nouă. Pentru ca legătura de dragoste să funcționeze, este nevoie de implicarea ambilor parteneri. Acest lucru necesită dorință de schimbare, flexibilitate și empatie. Fie că ești la începutul drumului în cuplu sau de mult timp cu omul drag, trebuie să munciți pentru a întreține iubirea dintre voi.

Chiar dacă ai experimentat relații eșuate și oamenii pe care i-ai iubit ți-au înșelat încrederea, ori simți că undeva în relația actuală ceva s-a pierdut pe drum, comunică cu partenerul și împreună creați-vă cele mai bune șanse la o relație fericită. Începe cu lucruri simple, dar care fac diferența. Spre exemplu, mergeți amândoi la shopping și cereți-vă sfatul despre cum să vă îmbrăcați. O pereche de pantaloni sau blugi de barbati ori un pulover în culoarea care îți place ție ar putea să reprezinte mai mult decât simple piese vestimentare. S-ar putea să îi aducă aminte iubitului tău că ție ți-a plăcut acel articol vestimentar și apoi îl va îmbrăca cu drag și încântare.

Conexiune emoțională puternică

Este o mare diferență între a fi iubită și a te simți iubită. Când simți că ești iubită, încrederea în sine va fi la cote maxime. Vei simți cu adevărat aprecierea persoanei de lângă tine, respectul pe care ți-l oferă și acceptarea întregii tale ființe. Fiecare om trăiește pentru validarea celorlalți și acceptarea societății, dar mai ales caută aprobarea celor dragi.

Unele relații se blochează într-o coexistență pașnică, dar fără să relaționeze la nivel profund unul cu celălalt. Chiar dacă cei doi pari uniți, lipsa unei constanțe emoționale și a unei conexiuni cu adevărat profunde își va spune cuvântul la un moment dat.

Pentru a crea și a păstra legătura emoțională între voi, este esențial să vă găsiți visuri comune, pasiuni și hobby-uri asemănătoare. Participați în cuplu la un curs de actorie sau cutreierați munții cu rucsacurile în spate și inimile libere. Încercați o afacere de familie, de exemplu, puteți să vă deschideți un magazin online care să vă aducă profit pe lângă job-urile de zi cu zi.

Comunică cu partenerul

Comunicarea este piatra de temelie a unei relații sănătoase. Când te bucuri de o legătură emoțională armonioasă cu partenerul, te simți fericită și în siguranță. Când oamenii încetează să comunice bine, relaționarea este defectuoasă, iar momentele de stres sau de schimbare vor aduce în prim plan toți demonii ascunși. Simplu e cel mai bine, așa că nu ai altceva de făcut decât să vorbești deschis și onest cu iubitul tău.

Iată câteva ponturi:

  • Spune-i partenerului de ce ai nevoie, nu îl lăsa să ghicească. Nu este ușor să deschizi un astfel de subiect. Pentru multe persoane, conversația despre nevoile reale cu care se confruntă poate să pară stânjenitoare sau rușinoasă. Crede-ne: nu vei părea vulnerabilă în fața lui deoarece, atât timp cât cineva te iubește, să ofere înțelegere și mângâiere celei mai iubite ființe va fi o plăcere, nu o povară. Omul de lângă tine nu este Nostradamus și, deși poate să intuiască anumite probleme, cel mai bine este să vorbești clar și sincer, prin argumente, despre lucrurile care te deranjează sau pe care le dorești îmbunătățite.
  • A-ți asculta partenerul este esențial într-o societate care nu vrea decât să-și audă propria voce. Când asculți cu adevărat, vei observa intonațiile subtile din vocea iubitului, care îți semnalează emoțiile reale pe care dorește să ți le comunice. Să fii un bun ascultător nu înseamnă să-i dai mereu dreptate, trecând peste opiniile proprii, ci să ajungeți la un numitor comun pentru a rezolva conflictul.

Oferă și primește

Dacă te aștepți doar să primești din partea partenerului, vei avea parte doar de dezamăgiri. Deși societatea și filmele americane te învață să nu faci compromisuri, relațiile cu adevărat fericite au la bază diferite compromisuri, de ambele părți. Dacă știi ceea ce este esențial pentru soțul sau iubitul tău, vei crea o atmosferă de bunăvoință și înțelegere în cuplu.

Pe de altă parte, este important ca partenerul să îți recunoască nevoile și dorințele pe care tu să le exprimi clar și onest. Nu permite doar tu să oferi fără a primi nimic în schimb, deoarece pe termen lung se vor crea disensiuni, iar ranchiuna și furia vor fi cauzele unei relații nereușite.

Pregătiți-vă să vă confruntați cu diferite probleme, dar înarmați-vă cu empatie, răbdare și sinceritate. Munciți în fiecare zi pentru relația voastră și nu lăsați pe nimeni să se bage între voi. Nu uitați că de voi depinde fericirea!

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1