Cum poți transforma rapid și accesibil aspectul unui living

Tablou.jpeg

Tablouri
Tablourile sunt alegerea la îndemână pentru a decora orice încăpere
Foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Dacă urmează să te muți într-o casă nouă sau vrei să dai un refresh livingului fără să faci investiții prea mari sau să inițiezi o lucrare de amploare, obiectele de decor sunt soluția ideală. În funcție de stilul pentru care ai optat și de preferințele tale, poți alege decorațiuni clasice, rustice, minimaliste, vintage sau moderne, care te vor ajuta să îți exprimi personalitatea și să pui în valoare spațiul într-un mod inedit.

Indiferent care este stilul care te reprezintă și ce aspect vrei să obții la final, tablourile sunt soluția ideală pentru iubitorii de artă care doresc să înfrumusețeze și să pună în valoare spațiul cu obiecte speciale. Fie că preferi stilul abstract sau clasicele explozii de culoare surprinse creativ pe pânză, tablourile sunt alegerea la îndemână pentru a decora orice încăpere, mai ales livingul.

Cum alegi tabloul potrivit?

Alese în funcție de preferințele personale sau de stilul decorativ din interiorul încăperii, tablourile pentru living sunt elemente eficiente pentru echilibrarea vizuală a anumitor decorațiuni interioare. În funcție de spațiul disponibil, poți alege tablouri de mari dimensiuni sau unele mai mici, care să anime aspectul tern al pereților, astfel încât să se transforme în piesele centrale ale camerei.

Un alt aspect de care să ții cont este rama. Tablourile extravagante, în culori vibrante, se potrivesc perfect cu ramele simple, din lemn sau aluminiu, pentru a pune în valoare pânza și pentru a crea un aspect echilibrat. Dacă optezi pentru tablouri simple, minimaliste, poți alege o ramă mai încărcată, în relief, însă nu există o regulă general valabilă pentru alegerea ramelor. Scopul este să creezi un aspect cât mai plăcut privirii, care se integrează firesc în spațiu și se potrivește cu piesele de mobilier și restul obiectelor de decor.

Culorile folosite pe pânză sunt un ghid important pentru a obține aspectul pe care îl dorești. Poți crea un contrast dinamic cu ajutorul unui tablou viu colorat, dacă pereții sunt zugrăviți într-o culoare deschisă, iar dacă ai optat pentru culori vii sau un tapet mai încărcat pentru pereți, poți obține un contrast interesant cu ajutorul unui tablou simplu, în nuanțe pale.

În cazul în care dorești ca tabloul să fie punctul principal de atracție din living, poziționează-l într-un loc central și ușor vizibil, pentru a-l pune cât mai eficient în valoare. Poți, de asemenea, să alegi tablouri din mai multe piese, cu rame subțiri, care se completează unul pe celălalt, pentru un plus de dinamism.

Care sunt cele mai populare modele de tablouri?

Peisajele din natură sunt unele dintre cele mai populare modele de tablouri, care pot fi ușor integrate în orice stil de decorare. Poți opta pentru un tablou pictat într-un stil abstract, modern, redat prin jocuri de culoare care scot în evidență fiecare detaliu. În general, stilul abstract atrage imediat atenția prin unicitate și originalitate și captează interesul privitorilor.

Peisajele marine sunt, de asemenea, preferate pentru decorarea livingului, mai ales dacă tema generală a încăperii se încadrează în acest stil. Peisajele romantice, florile sau replicile unor lucrări celebre ale unor autori faimoși sunt la mare căutare și pot fi integrate cu ușurință în decorul din living, în funcție de efectul pe care vrei să îl obții. 

Într-un living, tablourile sunt folosite nu doar ca obiecte de decor, ci și pentru a transforma vizual spațiul. Atunci când alegi un tablou, pe lângă dimensiune și culoare, trebuie să iei în considerare și stilul, pentru a se potrivi cu încăperea sau o anumită piesă de mobilier. Alege rama, materialul și dimensiunea potrivite spațiului tău și optează pentru acele piese care pot completa natural aspectul încăperii și pot fi ușor puse în valoare.

Loading...