Cum poți să faci schimbări pozitive în ceea ce ești și ceea ce ai cu bani puțini

Ultima actualizare:

    Sursa foto: unsplash.com
Sursa foto: unsplash.com

Până la revenirea muncii la birou este absolut firesc să te fi săturat de telemuncă, să-ți lipsească până și traficul infernal în drum spre serviciu, corvoada de a te trezi mai de dimineață, de a interacționa de complezenţă chiar și cu persoane care nu îți plac. Cu toate acestea, în loc să trăiești în istorii contrafactuale și într-o așteptare continuă, mai bine încerci să vezi jumătatea plină a paharului. Ai mai mult timp la dispoziție, poți face cursuri online, poți petrece mai mult timp de calitate cu cei dragi, mai ales dacă ești părinte, poți să te apuci de treabă prin casă, mai ales dacă îți propuseseşi de mult timp să mai schimbi câte ceva în locuință.

Drumul de la o inițiativă la concretizarea unei dorințe ţine doar de disciplină, numai astfel vei reuși să-ți canalizezi resursele pentru a reuși ceea ce dorești.

Redecorarea casei


    Sursă foto: unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

Chiar dacă nu ai bani suficienți și nici un buget alocat pentru un astfel de proiect, poți să dai un refresh întregii locuințe cu mici trucuri. Mizează pe înlocuirea obiectelor de decor, pe mici schimbări al căror impact nu trebuie minimalizat în vreun fel.

Decorarea casei cu iepurași, ouă de ciocolată, flori în puncte cheie ale locuinței: e o activitate de sezon, una care îți va aduce multă bucurie şi îți va aminti de perioada în care erai copil. Dacă ești părinte, pentru cel mic va fi o reală bucurie să fie implicat în astfel de activități.

Dincolo de acestea, schimbarea covorului, înlocuirea draperiilor, achiziționarea unor pernuțe decorative și a unei noi huse pentru canapeaua din sufragerie: toate acestea sunt atât de simplu de implementat și contează atât de mult.

Dacă vrei să ai senzația de fiecare dată că intri în altă baie, poți schimba covorașele, poți aduce câteva flori decorative și, desigur, poți cumpăra online prosoape de baie care nu doar că au scop ornamental, ci și o utilitate ridicată. Nu trebuie să faci toate astea de unul singur, ci-i poți implica și pe membrii familiei.

Respectarea unei rutine

Nu doar în cazul tău, ci și al copiilor, trebuie să impui reguli, o schimbare care poate nu va fi percepută drept pozitivă de cei mici, dar care va avea beneficii incontestabile pe termen lung. „Copiii au nevoie de organizare. Punct. Cu toții, foarte repede, trebuie să inventăm moduri cu totul și cu totul noi de a ne organiza timpul și a ne petrece zilele”, afirmă dr. Lisa Damour, specialistă în psihologia copiilor și a adolescenților, editorialistă la New York Times. Autoarea recomandă tuturor părinților să aibă grijă să existe un program al zilei, perioade fără dispozitive electronice și timp alocat pentru treburi ce țin de gestionarea casei. Așadar, fii tu părintele cu regulile în casă și chiar dacă nu ți-a ieșit până acum, încearcă să ordonezi universul copilului tău. Puteți stabili cu o seară dinainte ce veți face în următoarea zi, să lași programul pe frigider, la vedere, ca o convenție de la care nu veți putea abdica decât în cazuri excepţionale. Puteți să faceți curățenie împreună, să vă plimbați cu rolele prin parc, să mergeți la o terasă pentru a savura un desert și să citiți împreună o carte adecvată vârstei copilului, al cărei subiect să îl dezbateți împreună.

Așază-i pe cei dragi în topul priorităților tale și acordă-le timpul tău liber, mai ales în această perioadă, când ai ocazia să petreci mai multe clipe alături de ei.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net