Cum îţi organizezi cea mai tare escapadă de weekend

15-special-1.-6col-.jpg

S-a dus sezonul vacanţelor. Acum, toamna, este momentul să ne gândim la «city break-uri»

Toamna şi primăvara sunt perioadele perfecte pentru a vizita un oraş european. 2-3 zile sunt suficiente cât să simţi din nou aerul de vacanţă, să rămâi cu amintiri frumoase, să ai parte d e relaxare şi deconectare. Important este să te organizezi eficient astfel încât să vezi multe, cu bani puţini.

Roma, Parisul, Praga, Barcelona şi multe alte oraşe încântătoare te aşteaptă să le descoperi în această toamnă. Un city break este tot ce ai nevoie. Dar, pentru ca escapada să fie un succes, trebuie să te organizezi puţin înainte. Dacă ştii să cauţi cel mai ieftin bilet de avion, cea mai bună cazare, unde să mănânci, cu ce mijloace de transport să circuli, poţi face economii considerabile şi, în acelaşi timp, vei avea o vacanţă de neuitat.

Biletul de avion

Specialiştii spun că momentul optim pentru a-ţi cumpăra biletul e cu 50-53 de zile înainte de plecare. Zilele din mijlocul săptămânii sunt mai ieftine decât cele din şi din preajma weekendului. De asemenea, e mai ieftin să-ţi iei zbor de noapte. Fii flexibil cu data de plecare şi stai la pândă pe site-urile companiilor aeriene! Cele mai bune site-uri unde poţi căuta bilete de avion sunt: paravion.ro, tripsta.ro, fly.ro, avion.ro, mobissimo.com, vola.ro, cheapflightsfinder.com, skyscanner.ro.

Cazarea

Odată cumpărat biletul, intră pe booking.com şi rezervă-ţi cazarea. Hotelurile din zona centrală au preţuri mari, o alternativă mult mai acceptabilă sunt hotelurile din zona adiacentă centrului. Singura condiţie pe care trebuie să o ai în vedere este să fie situate în apropierea mijloacelor de transport în comun.

Bagajul

În cazul în care călătoreşti cu avionul, nu ai nevoie de mai mult de un bagaj de mână, care să se încadreze în dimensiunile cerute de compania aeriană. Verifică în prealabil cum va fi vremea şi ia cu tine haine lejere, în funcţie de temperatură. De preferat cât mai puţine, care se pot combina între ele. Mai concret, asigură-te că orice produs de îmbrăcăminte pe care îl iei se potriveşte şi se asortează cu oricare altul din valiză. Specialiştii în călătorii spun că cea mai bună metodă de împachetare, care previne şifonarea şi economiseşte spaţiul, este rularea hainelor. Lasă pantofii cu toc acasă şi optează pentru cea mai comodă pereche de încălţări pe care o ai.

Descarcă informaţii pe telefon

Decât să cari după tine broşuri, hărţi şi ghiduri de turism voluminoase, mai bine îţi descarci în telefon toate informaţiile. E mai practic. Singurul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este un încărcător extern, în cazul în care ţi se termină bateria după o zi întreagă de colindat prin oraş.

Cere ponturi la hotel

Orice hotel la care te cazezi îţi oferă, la începutul sejurului, o hartă cu principalele obiective turistice de vizitat. Fă-ţi programul pe zile, astfel încât să nu ratezi nimic. Poţi să ceri la recepţie ponturi despre locurile unde se mănâncă cel mai bine, sau le poţi afla singur, de pe forumurile de turism. 

Transportul local

În oraşul vizitat, evită pe cât posibil taxiurile. Mai ales dacă eşti turist şi nu cunoşti oraşul, rişti să fii dus la o plimbare lungă şi costisitoare. Pe de altă parte, în unele oraşe aglomerate, nici transportul în comun de suprafaţă nu e soluţia de nota zece pentru că, de multe ori, rişti să rămâi blocat în trafic. Orientează-te către metrou, cumpără-ţi un abonament pentru toată perioada cât stai în vacanţă şi poţi ieşi foarte ieftin. Un tur cu autobuzul turistic te poate ajuta să-ţi faci o idee de ansamblu asupra oraşului şi îţi poate scuti timp preţios.

Oferte de vacanţă

  • 3 nopţi cazare la Istanbul, plecare din Bucureşti la 28 septembrie, întoarcerea la 2 octombrie, transport cu autocarul, 3 nopţi cazare cu mic dejun inclus, 230 de euro pentru doi adulţi, vizite la palate, moschei, mănăstiri şi muzee. Detalii pe christiantour.ro.
  • City break la Abu Dhabi, trei nopţi cazare cu mic dejun, transport cu avionul, perioada 8-11 septembrie, preţ 767 euro/loc în cameră dublă, detalii pe gullivertours.ro.
  • Bilete de avion de la 36 euro. Dacă vreţi să plecaţi în perioada 22-25 septembrie, prin Tripsta găsiţi bilete de avion dus întors către diverse destinaţii, printre care: Berlin (35,98 euro), Roma (57,18 euro), Atena (85,18 euro).
  • Escapadă la Roma, 4 nopţi cazare în cameră dublă, hotel de 4 stele, mic dejun inclus, transport cu avionul din Bucureşti, data plecării 9 septembrie, preţ 255 euro de persoană cu Dream Holidays.
  • City break Paris, trei nopţi cazare la hotel de 3 stele în perioada 23-26 septembrie, transport cu avionul dus-întors din Bucureşti, preţ de la 229 euro, detalii pe zepelintour.ro.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1