Cum economiseşti bani la cumpărăturile de Sărbători

Ultima actualizare:

În fiecare an, Sărbătorile de iarnă îţi cam golesc buzunarele. Cheltuieşti bani pe cadouri, alimente, băuturi şi dulciuri, dar şi pentru decoraţiunile de iarnă cu care împodobeşti casa, bradul şi masa festivă. Însă, dacă ştii cum să-ţi organizezi şi să-ţi împarţi bugetul, vei constata că Sărbătorile nu sunt chiar atât de scumpe. Uite ce să faci ca să economiseşti în acest an!

Fă o listă de cumpărături

Înainte de a pleca la cumpărături, ar trebui să faci o listă cu tot ce ai nevoie: alimente, cadouri pentru cei dragi, decoraţiuni pentru brad, masa festivă şi casă. Gândeşte-te foarte bine înainte, consultă-te cu familia şi fixează un buget. Odată ce ai ajuns la magazin, respectă lista întocmai!

Vânează ofertele şi promoţiile

În preajma sărbătorilor de iarnă, magazinele vin cu tot felul de oferte, promoţii şi discounturi. Vei găsi reduceri  şi la produsele de îmbrăcăminte, încălţăminte şi decoraţiuni. În ceea ce priveşte alimentele, nu te feri de produsele marcă proprie, cele care se vând două la preţ de unul şi nici de cele pe care le poţi lua la vrac.

Compară preţurile

Este recomandat ca înainte de a face cumpărăturile să compari preţurile. De exemplu, în hypermarket-uri acestea sunt mai mici decât în supermarket-uri. Preţurile la care se vând fructele, legumele şi verdeţurile din piaţă sunt, de asemenea, mai mici decât cele din magazine.

Plăteşte cu banii jos

Evită în această perioadă cumpărăturile cu cardul. Asta, pentru că nu vei putea ţine strict socoteala banilor. Dacă mergi la magazin cu o anumită sumă în portofel, vei fi nevoită să te încadrezi în acei bani. Cardul, în schimb, îţi permite să cheltuieşti mult mai mult.

Cumpără legume din piaţă

Este cunoscut faptul că legumele, fructele, verdeţurile şi chiar şi carnea şi produsele din carne sunt mai ieftine dacă le iei din piaţă. Nu mai spunem că, de cele mai multe ori, aceste alimente arată mai bine şi sunt mult mai proaspete.

Nu lua mai mult decât ai nevoie

În febra cumpărăturilor este foarte posibil să te ia valul şi să cumperi mai mult decât ai, de fapt, nevoie. Stabileşte înainte ce preparate vrei să găteşti, scrie pe o listă ­ingredientele şi nu lua mai multe decât trebuie. Se vor strica sau vei face o cantitate mai mare de mâncare, existând riscul să rămână neconsumată. În cele din urmă, tot la gunoi va ajunge.

Alimentele ­perisabile se cumpără ultimele

Alimentele care au un termen de valabilitate redus ­precum anumite fructe şi legume, laptele şi alte produse ­lac­tate, pâinea, cozonacii şi produsele de patiserie, se cumpără ultimele pentru a fi consumate cât mai ­proaspete.

Electronice şi gadgeturi, din magazinele online

Un telefon mobil, o tabletă sau alte gadgeturi sunt mult mai ieftine dacă le achiziţionezi din magazinele online. Produsele expuse în magazinele reale pot fi mai scumpe şi cu câteva sute de lei.

Fă-ţi singură produsele de curăţenie

Nu este cazul să cumperi detergenţi pentru gresie, parchet, obiecte sanitare sau degresanţi pentru aragaz şi cuptor. Asta, pentru că-ţi poţi prepara singură produsele de curăţenie. Foloseşte cu încredere sarea de bucătărie, oţetul de mere, bicarbonatul de sodiu şi zeama de lămâie.

Nu te duce cu copiii la cumpărături!

A merge cu copiii la cumpărături este o idee foarte neinspirată. Cei mici îşi vor dori o mulţime de dulciuri şi jucării, iar tu nu vei rezista rugăminţilor lor. În acest fel, vei cheltui mai mulţi bani decât ţi-ai propus iniţial.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net