Cum cureți aurul la tine acasă

Citeste tot despre: 

Bijuteriile, fie din aur sau argint, acumulează și ele murdărie. În timp, din cauza murdpriei, își pierd din strălucire. În plus, nu este igienic să ai bijuterii murdare, mai ales pe degete. Azi vom învăța împreuna cum cureți aurul la tine acasă!

Bijuteriile nu trebuie supuse stresului mecanic. Inelele nu se poartă în timpul activităților fizice intense, la gătit sau la saună. Cu toate că unii respectă aceste reguli, aurul își pierde din strălucire, în timp.

Cum cureți aurul la tine acasă

Și asta pentru că produsele cosmetice și chimice, de uz casnic, se lipesc de aur. Bijuteriile mai sunt afectate și de apă, soare sau aer. Pietrele semi-prețioase își pierd și ele strălucirea din cauza prafului și a grăsimii.

Cum se curăță aurul roșu

E cel mai frecvent material pentru bijuterii pentru uzul zilnic. Bijuteriile din aur roșu pot fi curățate cu ușurință. Ai nevoie de o linguriță de detergent de spălat vase, 200 ml de apă, un bol și un șervețel moale. Pune bijuteria în bol și toarnă peste ea amestecul de mai sus. Pune o crăticioară la foc mic în care torni bijuteria și amestecul. Lasă la fiert 10-15 minute, clătește și usucă. O altă variantă e să lași bijuteria în ser fiziologic, 12 ore.

Cum cureți bijuterii fără pietre

Cel mai simplu mod de a curăța o bijuterie ce nu conține niciun fel de piatră e cu oțet de mere. Lasă bijuteria la ”înmuiat” câteva minute, apoi freac-o bine cu o periuță de dinți veche și o cârpă curată.

Află pe clickpentrufemei.ro cum cureți aurul alb!

Pune aspirină în mașina de spălat! Rezultatul te va surprinde

Cum te păcălești atunci când cumperi carne din supermarket

 

Loading...

Citește și

  • Iată câteva lucruri esenţiale despre curăţarea materialelor textile ce acoperă mobilierul care te vor ajuta să le întreţii mai bine.

  • Te-ai săturat de petele de degete şi murdărie care apar pe ecranul televizorului, pe cel al calculatorului sau telefonului.

  • Paharele, farfuriile şi recipientele din sticlă pe care le foloseşti în bucătărie nu mai strălucesc ca la început? Paharele pot prinde o peliculă albicioasă din cauza calcarului depus, farfuriile şi alte boluri din sticlă pot deveni unsuroase din cauza vaporilor de grăsime din încăpere, iar vasele termorezistente au pete de arsură de la alimentele pe care le găteşti la cuptor. Iată câteva sfaturi pentru ca vesela ta să fie curată lună.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1