Cum alegi ușile de interior dacă ai o locuință mică

Ultima actualizare:

    foto: unsplash.com
foto: unsplash.com

În loc să te plângi că nu mai ai loc, că nu a fost o idee bună să faci credit pentru o garsonieră, un studio sau un apartament cu două camere și să te judeci cu mintea de acum pentru o decizie din trecut, mai bine ai spune „Stop!”, ai trage adânc aer în piept și te-ai gândi cum să transformi locul în care stai într-unul frumos și primitor, valorificat la maximum. 1, 2, 3! Dar până a ajunge în etapa de schimbare a mobilierului din casă, înainte de a te uita la modele de lămpi și jaluzele personalizate, începe cu aspecte și componente mult mai importante, cum ar fi ușile.

Modelele actuale de uși de interior nu doar că delimitează inteligent spațiul, dar protejează și asigură intimitate, contribuie la menținerea temperaturilor constante în încăpere. Pline, cu geam sau pliante, orice usi de interior ai alege, trebuie doar să te asiguri că sunt potrivite nevoilor tale.

În articolul următor, îți vom oferi un ghid practic despre modelele de uși de interior, ca apoi tu să te decizi asupra unuia în funcție de necesități și buget, având drept criteriu stilul acestora.

Uși tip panou

Ușa de interior tip panou sau „ușa plină” este cel mai comun tip de ușă printre modelele disponibile pe piață. Avantajul acesteia este dat de construcția sa: din panouri sau bucăți de lemn masiv, compacte. Datorită acestei caracteristici, blochează tendința lemnului de a se modifica în dimensiune din cauza umezelii și a temperaturilor oscilante. Nu trebuie să fie neapărat simplă, ci poate include zone reliefate din lemn, modele, și chiar sticlă. 

Uși cu suprafață netedă

Aceste uși au o suprafață complet netedă și sunt cele mai la îndemână. În plus, se potrivesc excelent la orice design, poate cu excepția celor vintage și rustic. În comparație cu ușile panou, sunt mai accesibile ca preț, însă nu la fel de rezistente.

Ușa pliantă

Dacă locuiești într-o garsonieră, atunci nu trebuie irosit niciun centimetru din cei 30, 40 sau 50 metri pătrați. Ușa pliantă este cea mai bună ușă de interior pentru bucătărie, dressing sau debara, dacă cea din urmă există. Deschiderea prin pliere nu reprezintă un mecanism dificil, iar economisirea spațiului este garantată. În plus, poate fi asortată cu un paravan pliabil care să delimiteze spațiul.

Ușa franceză

Dacă ai urmărit Amélie, cel mai probabil nu ai reținut ce mobilier și uși avea șarmanta franțuzoaică, ci te-ai îndrăgostit de felul ei de a vedea și de a se raporta la lume. Avea ceea ce se cheamă uși franceze, de altfel comune acestei țări. Acest model constă practic în două uși care se deschid și se închid împreună. Dacă locuiești în centrul vechi al unui oraș ca București, Cluj și Sibiu, această ușă se integrează perfect în peisaj, e elegantă și aduce aminte de alte vremuri.

Ușa glisantă

Dacă ai o încăpere sau o garsonieră cu o deschidere mare în perete, ușa glisantă este posibil să fie cea mai inspirată alegere pentru tine. În general, nu se bucură de mare succes în România, deși e o piesă specială și eficientă, deloc pretențioasă: nu are nevoie de spațiu înainte sau înapoi pentru a fi deschisă, așadar poate fi potrivită pentru spațiile relativ înguste.

Ușa glisantă cu buzunar

Ușa glisantă tip buzunar se bazează pe același principiu de funcționare ca ușa glisantă simplă. Singura diferență este faptul că aceasta glisează și alunecă pe șine într-un spațiu special pregătit în perete. Poate fi perfectă pentru debara sau baia de serviciu, de exemplu.

Indiferent dacă alegi un model clasic sau, dimpotrivă, unul nonconformist, e de preferat ca ușile să fie cu adevărat potrivite în ansamblu pentru a nu exista o discrepanță între ele și restul locuinței și, mai ales, să fie practice.

Din lemn masiv, din MDF și HDF (materiale ușoare, cu stratul interior din hârtie celulară) sau de termopan, ușile sunt mai importante decât crezi, căci uneori pot „salva” aspectul unei locuințe aparent fade, aducându-i un plus de personalitate. Indiferent de opțiune, toate pot fi achiziționate de la un click distanță!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net