Copiii riscă să-şi piardă vederea din cauza laserelor de jucărie

jucarii-laser.jpg

Prof. dr. Monica Pop îi sfătuieşte pe părinţi să nu cumpere jucării cu laser

Se apropie Sărbătorile, iar părinţii sunt deja în căutare de jucării pentru cei mici. Aveţi grijă, însă, ce cumpăraţi! Unele jucării, chiar dacă par inofensive, sunt foarte periculoase. Este şi cazul jucăriilor cu laser, spun specialiştii. Şi asta după ce, în ultima perioadă, tot mai mulţi copii şi tineri au ajuns la spital, cu leziuni oculare grave, din cauza „proiectării în ochi” a luminii provocate de lasere de jucărie, spune managerul Spitalului de Oftalmologie, prof. dr. Monica Pop.

„Pacienţii, în special copii şi tineri, au acuzat scăderea vederii în urma proiectării în ochi a luminii provocate de lasere de jucărie. S- au constatat leziuni retiniene cicatriciale, din păcate definitive şi incurabile”, a explicat specialistul. Problemele în cazul lor nu se opresc, însă, aici. „Atragem atenţia asupra acestui fenomen extrem de periculos şi cu consecinţe grave asupra vederii. Recomandăm părinţilor să evite achiziţia unor asemenea jucării”, a adăugat prof. Pop.

Loading...
 
 

Citește și

  • incendiu in club colectiv

    Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București, a făcut declarații despre starea oamenilor răniți în urma incendiului produs la Clubul Colectiv. Tragedia s-a soldat cu 27 de morți și aproape 200 de răniți. Monica Pop este prezentă la Spitalul de Arși din Capitală și susține că 7 victime au leziuni foarte grave.

  • monica pop sorin oprescu

    Sorin Oprescu (63 de ani) rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel București a respins definitiv, luni (5 octombrie), cererea edilului de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, respectiv cu arestul la domiciliu. Fostul primar al Capitalei este acuzat că ar fi luat mită de 25.000 de euro. Această decizie i-ar putea afecta serios starea de sănătate. Managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop (62 de ani), a declarat că problemele de care suferă edilul se pot agrava.

  • Silviu Prigoană (51 de ani) s-a topit pe ­picioare. Nu de dorul Adrianei Bah­muţeanu, cum s-ar crede, ci pentru că a vrut să înceapă o viaţă nouă, cu noi dimensiuni la haine.

  • Ochii sunt complet fascinanţi, dar în acelaşi timp oarecum scârboşi. E foarte important să avem grijă de ochii noştri, pentru că depindem de vedere: în clipa în care avem ceva în ochi, e prea întuneric sau nu vedem bine la distanţă, ne simţim nepuncioşi şi debusolaţi. Şi uneori ne trezim că nu ne putem opri din clipit. Iată opt lucruri despre ochi care te vor face să clipeşti încontinuu.