Cele mai simpatice moduri în care îți poți petrece weekendul

weekend_1233747331.jpg

Foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Vara începe ușor-ușor să-și intre în drepturi, iar noi am început deja să conturăm planificarea distracțiilor pentru weekendurile care urmează. Vrem să ieșim cât mai mult, să ne facem timp pentru toate activitățile care ne fac plăcere, să ne vedem mai des cu oamenii dragi din viețile noastre.

Altfel spus, principalul obiectiv este să ne punem pe primul plan și să ne ocupăm mai mult de starea noastră de spirit. Tocmai din acest motiv, în rândurile de mai jos am pus la cale o serie de activități simpatice și relaxante, numai bune de bifat în weekend, un plan care sperăm să te inspire și pe tine.

Rezervă-ți o zi numai pentru relaxare

Îți trăiești viața într-un ritm haotic și este o adevărată provocare să ții pasul cu toate lucrurile și evenimentele pe care trebuie să le bifezi. În aceste condiții, nu e de mirare că nici nu îți mai vine să iei o pauză, să te relaxezi puțin.

Totuși, oricât de multe solicitări ar apărea pe parcurs, oricât de aglomerat (sau mai degrabă copleșitor) ar fi programul tău, contează enorm să îți găsești și câte un moment de respiro, iar weekendurile sunt numai bune pentru astfel de activități. Să dormi până mai târziu, să urmărești pe nerăsuflate un sezon din noul tău serial preferat, să te bucuri de un festin delicios, să mergi la cumpărături sau să pui la cale o sesiune de shopping online (pentru că da, e momentul să te răsfeți și să-ți iei cămașa pe care ai pus ochii acum mult timp sau acel parfum pur și simplu ispititor), să-ți pregătești o baie cu multă spumă, să termini acea carte pe care ți-ai promis că vei termina acum multe luni. Iată doar câteva dintre activitățile aparent banale, dar atât de plăcute, pe care poți face la final de săptămână pentru a te relaxa.

Dă o fugă la munte sau la mare

Escapadele în natură sunt întotdeauna o sursă de energie și de bună dispoziție, așa că, dacă ai ocazia, urcă-te în mașină, în tren sau scoate-ți bicicleta de la naftalină și ieși la plimbare. Indiferent că preferi o drumeție la munte, în mijlocul naturii, sau o scurtă excursie la malul mării, acolo unde sunetul valurilor de la prima oră a dimineții îți oferă instantaneu o senzație de liniște, important este să evadezi într-un loc în care să-ți încarci bateriile.

Dacă în timpul săptămânii e mai greu să-ți faci timp pentru tine, să găsești câteva momente pentru introspecție, în weekend ai ceva mai multă libertate pentru a te ocupa de ceea ce îți aduce cu adevărat liniște și împlinire.

Organizează o seară de distracție cu prietenii acasă

Dacă se ivește o ploaie care să te încurce sau dacă pur și simplu nu reușești să organizezi o deplasare în afara orașului (sau a țării), nu îți face griji. Poți pune la cale oricând o seară de distracție la tine acasă în compania celor mai buni prieteni. Ai nevoie doar de câteva jocuri (cărți, Activity, Catan - sunt o mulțime de opțiuni din care poți alege), de pizza pentru toată gașca, de suc și vin.

Pentru ca seara să iasă perfect, ocupă-te și de crearea unui playlist pe placul vostru, cu piese care să vă amintească de toate momentele frumoase și aventurile petrecute împreună.

Explorează noi hobby-uri

Sunt mii de gânduri, de idei care îți trec prin minte în fiecare zi, îți promiți de fiecare dată că le vei pune în practică și că le vei acorda mai multă atenție, însă, cumva, multe dintre ele ajung să se piardă pe drum. Ei bine, a venit timpul să faci o schimbare la acest capitol.

Profită de zilele libere de la sfârșitul săptămânii pentru a învăța mai mult, pentru a-ți înțelege mai bine pasiunile, fie că este vorba despre scris, fotografie, croitorie, gătit, dans, grădinărit, actorie, colorat, sport sau orice altă activitate care îți face cu ochiul. Dezvoltarea ta personală și profesională ar trebui să fie întotdeauna o prioritate, așa că nu mai amâna și ocupă-te ori de câte ori ai ocazia de lucrurile importante pentru tine.

Acestea fiind spuse, a venit vremea să transformi weekendurile în mici sărbători dedicate ție și planurilor care îți aduc bucurie și satisfacție. Acordă-ți o mică pauză, lasă în urmă stresul și problemele și detașează-te de tot ce este negativ!

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1