Cele mai importante reguli pentru alegerea și purtarea parfumului

392924-pcezcz-181.jpg

parfumuri
Care sunt cele mai importante aspecte de care să ții cont atunci când alegi și când aplici un parfum
Citeste tot despre: 

Deși în trecut parfumurile erau rezervate doar aristocraților și celor bogați, în prezent acestea au devenit produse foarte populare, folosite pe scară largă, de întreaga populație. Cu toate acestea, felul în care le alegem, le folosim și le purtăm depinde de modul în care suntem obișnuiți și învățați de cei din jurul nostru, iar asta lasă deseori loc de greșeli.

E important să știi să alegi un parfum de calitate, însă este la fel de important să știi și când să îl porți sau la ce ținută să îl alături. Există multe aspecte mai puțin cunoscute pe scară largă, ce pot îmbunătăți considerabil experiența purtării unui parfum. Iată la ce ar trebui să fii atent:

Ce să eviți când alegi un parfum

Una dintre cele mai comune greșeli pe care le fac oamenii atunci când vor să cumpere un parfum este să încerce prea multe arome. Această abordare este însă greșită pentru că simțul mirosului va fi suprasolicitat și nu vei mai putea identifica corect mirosul lor. În schimb, ar trebui să eviți să încerci mai mult de trei mirosuri la rând, fără pauză. De asemenea, dacă vrei să-ți cureți căile nazale, încearcă să inspiri puternic în vasul cu boabe de cafea, pe care îl găsești, de regulă, în magazinele de parfumuri.

Un alt aspect de care ar trebui să ții cont este faptul că același parfum poate avea un miros distinct atunci când e purtat de oameni diferiți. Asta pentru că există numeroase diferențe între compoziția chimică a pielii lor, lucru ce duce la o interacțiune diferențiată a parfumului cu aceasta.

Atunci când testezi un parfum, ultimul lucru pe care ar trebui să-l faci este să-ți freci încheieturile mâinilor între ele după ce l-ai aplicat. Majoritatea parfumurilor au note subtile, ce se vor amesteca cu uleiurile pielii tale, iar mirosul parfumului va fi distorsionat.

Ce să eviți când porți un parfum

Foarte multe persoane aleg să-și pulverizeze parfum și în păr, însă acest lucru ar trebui evitat pentru că majoritatea parfumurilor conțin alcool, care usucă părul și care, în timp, îl pot deteriora.

Când vine vorba de locul de muncă, e important să limitezi aria de răspândire a parfumului. Mirosul parfumului tău nu ar trebui să se simtă la o distanță mai mare de o lungime de braț pentru a nu-i deranja pe colegi, deci ar trebui să eviți cu orice preț excesele atunci când pleci către serviciu.

Atunci când este mai cald afară, ar trebui să folosești o cantitate mai mică de parfum decât de obicei, întrucât mirosul va fi intensificat de temperatura mai ridicată a pielii tale. De asemenea, pentru vremea călduroasă, e recomandat să te orientezi către parfumuri cu arome fresh sau nuanțe citrice.

Cum să intensifici aroma parfumului tău

Există anumite zone ale corpului ce pot intensifica mirosul parfumului pe care îl porți. Cunoscute și sub denumirea de zone de puls, acestea sunt locurile în care vasele de sânge se află cel mai aproape de suprafața pielii, cum ar fi încheieturile mâinilor, coatele, zonele din spatele urechilor sau gâtul. Conform Style Caster, aceste zone radiază căldură, lucru care face ca parfumul să fie răspândit mai ușor în aer și mirosul să se simtă mai puternic.

Loading...