Ce te îmbătrâneşte, ce te întinereşte

Ultima actualizare:

Te-ai întrebat de ce unele persoane nu îşi arată deloc vârsta, în timp ce altora le dai mai mulţi ani decât scrie în buletin? Totul ţine de genă, ai putea spune. Într-adevăr, contează, însă doar într-o mică măsură. Alimentaţia, stilul de viaţă sănătos, cât de atent îţi îngrijeşti pielea, dar şi machiajul, coafura, toate acestea îţi pot da sau îţi pot lua ani de pe chip.

Greşeli care te îmbătrânesc

  • Fumatul. La multele probleme de sănătate pe care le generează, adaugă şi îmbătrânirea pielii! Fumatul afectează circulaţia sângelui şi oxigenarea celulelor, favorizează apariţia ridurilor, îngălbeneşte dinţii.
  • Obezitatea. Câteva kilograme în plus te fac să arăţi cu câţiva ani mai mult decât ai în realitate. Ţine o dietă şi încearcă să slăbeşti! Nu doar că vei arăta mai bine, dar te vei şi simţi în formă, sănătoasă.

  • Machiajul în exces. Un fard prea închis, un ruj prea accentuat înăspresc trăsăturile. De asemenea, pielea încărcată cu fond de ten şi fardurile de obraz în nuaţe de maro nu au nicio legătură cu look-ul fresh, de adolescentă, pe care ţi l-ar da un machiaj mai natural.
  • Coafura. Cu cât îna-intăm în vârstă, cu atât lungimea părului trebuie să scadă. El nu mai e aşa de strălucitor şi sănătos, iar vârfurile uscate, subţiate, accentuează degradarea. Renunţă la nuanţele prea închise, care scot în evidenţă cearcănele, ridurile, paloarea pielii şi toate imperfecţiunile ei.
  • Lipsa somnului cauzează cearcăne, te face să arăţi trasă la faţă, obosită, pielea îşi pierde din strălucire şi prospeţime.
  • Consumul de cafea, alcool, sucuri acidulate. Acestea deshidratează organismul şi afectează sănătatea pielii.
  • Zahărul, sarea şi grăsimile trans. Consumată în cantităţi prea mari, sarea creşte presiunea sângelui şi afectează colagenul, poate cauza pungi sub ochi şi nu e nimic tineresc în acest lucru. Şi o dietă prea dulce accelerează procesul de degradare a pielii. Grăsimile trans, sau hidrogenate, prezente în fast-food, margarină, chipsuri etc., blochează arterele, apa nu mai poate ajunge să hidrateze corespunzător celulele, iar pielea îşi va pierde, în timp, elasticitatea. 

Sfaturi ca să arăţi mai tânără

  • Din când în când, ţine câte o cură de detoxifiere şi bea multă apă, pentru hidratarea din interior spre exterior. 
  • Mănâncă alimente bogate în antioxidanţi. Aceştia protejează pielea împotriva radicalilor liberi care  distrug colagenul şi elastina.

  • Fă sport. Mişcarea îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajută la oxigenarea celulelor, întăreşte musculatura şi, pe scurt, „pielea stă altfel pe tine”.
  • Îmbracă-te tineresc. Nici nu ştii cât de mult te schimbă ţinuta! Chiar dacă ai peste 40 de ani, nu trebuie să te îmbraci bătrâneşte, cu fuste lungi şi bluze lălâi. Încearcă să porţi mereu haine vesele, moderne, care te avantajează.
  • Dormi pe spate. De câte ori nu te-ai trezit cu faţa „şifonată” dimineaţa, pentru că obişnuieşti să dormi pe o parte sau pe burtă? În timp, toate acele linii se transformă în riduri. Dacă dormi pe spate, pielea feţei se va păstra netedă. 
  • Fă-ţi zilnic masaj facial. Atunci când te demachiezi, mişcările tale trebuie să fie mereu de jos în sus, ca să previi lăsarea pielii. Contează mult! Iar când aplici crema hidratantă, fă-ţi şi un mic masaj pe faţă şi pe gât, cu mişcări tot de jos în sus şi dinspre interior spre exterior.
  • Îngrijeşte-ţi tenul. Nu te culca niciodată fără să te demachiezi, aplică în fiecare seară creme pentru conturul ochilor, creme hidratante pentru regenerarea pielii, iar din când în când (o dată pe săptămână) o mască naturală potrivită tipului tău de ten este binevenită. Nu uita nici de gât, de decolteu şi mâini!
image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net