Ce informaţii să nu dezvălui pe un site de dating

femeie_laptop_pat.jpg

Trebuie să fii discretă şi credibilă în acelaşi timp
Trebuie să fii discretă şi credibilă în acelaşi timp
Citeste tot despre: 

Unele prietenii legate pe internet, cu persoane necunoscute, pot fi periculoase. Niciodată nu ştii cine se află de partea cealaltă, la calculator. Este şi motivul pentru care specialiştii unui cunoscut site de dating vin cu precizări importante despre informaţiile pe care le poţi dezvălui despre tine.

Ce să spui, cât să spui despre tine pe un site de socializare? Balanţa e destul de sensibilă. Dacă nu îţi completezi profilul cu toate datele cerute, eşti considerat „suspect” de cei cu care interacţionezi, care ei nu vor avea încredere în tine, te vor considera superficial sau neserios. Dacă spui prea multe, rişti să fii victima abuzurilor.

Nici să fii prea discret nu e bine

Potrivit unui sondaj Sentimente.ro, 60% dintre respondenţi au declarat că lipsa informațiilor despre persoanele cu care interacționează îi fac să se simtă nesiguri, având mai multă încredere în cei care își completează profilul în detaliu. Printre îngrijorările cel mai des enumerate se află: suspiciunea ca informațiile personale furnizate în profil să fie false, ca persoana cu care vorbesc să fie căsătorită, ca aceasta să mintă în privința trăsăturilor sale fizice, dar și teama ca nu cumva chiar ei să nu se ridice la nivelul așteptărilor altor utilizatori. “Mulţi recunosc că mint în privința unor informații care, consideră ei, le-ar putea aduce dezavantaje în legarea primelor conversații: înălțime, greutate, vârstă, lucruri care nu sunt esențiale, dar care îi fac să se simtă mai siguri pe ei dacă sunt cosmetizate, a explicat Flori Dragomir vicepreşedinte şi co-fondator al site-ului de dating.

Ce să NU spui pe un site de dating

Pentru a evita persoanele nepotrivite, există câteva măsuri pe care utilizatorii sunt sfătuiți să le ia: evitarea oferirii de date personale în conversații – adresa de acasă/de la locul de muncă, date despre călătorii viitoare, informații financiare. De asemenea, se recomandă alegerea unui loc public pentru primele întâlniri, anunțarea unei persoane de încredere despre întâlnire, raportarea și/sau blocarea utilizatorului atunci când acesta folosește un limbaj indecent, este prea insistent sau când se descoperă că anumite informații din profil nu sunt conforme cu realitatea. “Încurajăm raportarea oricărei formă de abuz – de la limbaj licențios până la tentative de fraudă sau propuneri care nu au legătură cu prezența pe un site de dating. Media anuală a raportărilor este de 1% din numărul total al utilizatorilor activi, iar 35.000 de persoane se află online zilnic pe site. Cele mai multe raportări se referă la limbaj nepotrivit, licențios, iar persoanele în cauză sunt în general bărbați, cu vârstă cuprinsă între 30 și 45 de ani”, a adăugat Flori Dragomir.

sentimentero_infografic.jpg

La sondaj au răspuns 1.129 de români cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, 40% femei.
La sondaj au răspuns 1.129 de români cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, 40% femei.
Loading...