Când trebuie reînnoită instalația electrică din casa ta?

Sistemele electrice au o durată de viață de cel mult 40 de ani.

Din motive de securitate, instalația trebuie adaptată la cerințele crescânde din această perioadă, iar un electrician autorizat Bucuresti te poate ajuta. Dacă o renovare majoră ar trebui să fie în așteptare în vechea clădire, acesta este un moment ideal pentru înlocuirea electricității existente. Modernizarea ar trebui luată în considerare mai ales atunci când se cumpără o casă mai veche, în care planul de etaj trebuie să aibă un aspect nou. Desigur, izolarea fațadelor sau înlocuirea unui sistem de încălzire pot fi folosite și pentru a pune noi conducte sau cabluri de instalare pentru electricitate sau pentru a moderniza sistemul electric.

Motive pentru reînnoirea instalațiilor electrice existente

Sistem electric învechit:

Speranța de viață a unui sistem electric este de maximum 40 de ani. Desigur, totul poate funcționa ulterior, dar în majoritatea cazurilor problema rezidă în dispozitivele încastrate, cum ar fi întrerupătoarele și prizele și cablurile. Contactele comutatoarelor sunt proiectate exclusiv pentru un număr limitat de frecvențe de comutare. Același lucru se aplică la priză: Datorită conectării și deconectării constante, contactele sunt la un moment dat problematice. Ca rezultat, se poate ajunge în cele din urmă la incendii în casă. Orice echipă de electricieni recomandă, așadar, înlocuirea sistemelor electrice vechi cât mai curând.

Întrerupător automat lipsă:

În zilele noastre, acest lucru este obligatoriu pentru fiecare nouă instalare. Cu toate
acestea, întrerupătoarele de curent rezidual care salvează viața lipsesc în multe clădiri vechi - la urma urmei, nu erau obligatorii pe atunci. În cazul unei defecțiuni, sursa de alimentare este întreruptă de întrerupătorul de curent rezidual. Protecția este deosebit de importantă pentru încăperile umede, deoarece un dispozitiv defect combinat cu umezeala poate provoca un șoc electric puternic, posibil chiar fatal.
Nu există un conductor de protecție: în majoritatea apartamentelor vechi, s-au aplicat reguli și reglementări de siguranță complet diferite. Acestea sunt acum demodate. Din acest motiv, se întâmplă adesea că lipsește conductorul de protecție, care are totuși o funcție de salvare a vieții. Nu ezitați să contactați un profesionist, un electrician Cluj vă poate oferi sfaturi cu privire la întrerupătoare și conductori de protecție.

Sisteme electrice supraîncărcate:

În trecut, două sau trei prize pe cameră erau complet suficiente, deoarece în gospodărie erau mult mai puține dispozitive electrice decât în prezent. Obiceiurile de viață s-au schimbat în timp: un număr mare de aparate electrice contribuie acum la o viață mai confortabilă. Cu toate acestea, instalațiile electrice existente în multe clădiri vechi nu mai pot face față unor astfel de progrese tehnice. Adesea există chiar mai multe computere, imprimante, televizoare, sisteme de sunet, receptoare și încărcătoare într-o singură gospodărie. Aparatele de bucătărie moderne, aparatele de cafea complet automate, ceainicele etc. sunt de asemenea utilizate din ce în ce mai mult.
În acest fel, multe dispozitive electrice sunt atașate la un circuit, ceea ce duce la
o suprasarcină absolută a circuitului - mai ales dacă au un consum crescut sau mare de energie. Înastfel de cazuri de suprasarcină, întrerupătoarele de linie din fiecare tablou electric se opresc de obicei. Dacă acest lucru nu se întâmplă, va apărea supraîncălzirea, ceea ce poate duce la incendiu.

Protecție împotriva supratensiunii și a trăsnetului:

Pentru a reduce riscul de deteriorare a supratensiunii cauzate de trăsnet, cablurile deteriorate sau o siguranță incorectă trebuie reparate sau înlocuite. În caz contrar, în caz de urgență, pot exista consecințe precum deteriorarea unui dispozitiv electric și pericol de incendiu.
În plus, este cazul să protejezi în special dispozitivele scumpe și de înaltă calitate. Toate acestea pot fi grav deteriorate de supratensiune dintr-o singură lovitură. Dispozitivele finale sunt conectate în siguranță la conceptul de protecție pe mai multe niveluri prin prize speciale, benzi de prize și adaptoare de prize cu protecție de supratensiune integrată.
Deoarece starea generală a echipamentelor electrice poate fi greu verificată de către un laic, proprietarii de case ar trebui să aibă verificarea sistemului electric de către o companie calificată sau un electrician autorizat. Specialistul verifică dacă sistemul electric și toate dispozitivele din casă sunt în stare adecvată, în conformitate cu reglementările aplicabile. Starea sistemului și a dispozitivelor este, de asemenea, documentată într-un raport detaliat de testare. Orice deficiențe care trebuie corectate sunt înregistrate aici. Costurile depind de o parte de dimensiunea sistemului tău și de numărul de dispozitive. Pe de altă parte, însă, și în funcție de sfera serviciului de consultanță de către electrician.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1