Bun, dar și periculos. Aceste persoane au interzis la must

Ultima actualizare:

    Mustul este delicios și are antioxidanțiFOTO: sfatnaturist.ro
Mustul este delicios și are antioxidanțiFOTO: sfatnaturist.ro

Toamna ne oferă, pe lângă multitudinea de fructe și legume și una dintre cele mai delicioase băuturi, preferată de aproape oricine: Mustul are o mulțime de beneficii însă sunt persoane cărora le este contraindicat.

Băutura sezonului, săracă în alcool și bogată în probiotice. Iar dacă îl bei proaspăt, sistemul tău imunitar va avea numai de câștigat. Și nu numai sistemul imunitar, conform doc.ro.

De ce este bun mustul

1. Fortifică sistemul imunitar. Este bogat în antioxidanți și minerale de preț, are totodată proprietăți antibacteriene, dar și antivirale. Mustul din struguri este diuretic și este excelent pentru curățarea rinichilor și poate ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi.

Formarea mustului nu necesită drojdii sau aditivi suplimentari pentru a  fermenta strugurii, întrucât  există peste 50.000 de particule naturale de drojdie pe fiecare strugure de vin. În plus, mustul natural are un nivel de  histamină scăzut, ceea ce îl face accesibil celor alergici.

2. Ameliorează problemele digestive – Este un laxativ natural, bogat în drojdii "bune". Mustul rezolvă problemele digestive fără a avea efecte adverse precum medicamentele cu efect laxativ.

3. Benefic pentru sănătatea cardiacă – consumul de must stimulează producția de oxid nitric, care asigură flexibilitatea vaselor de sânge și menține totodată tensiunea arterială în parametri normali.

4. Previne cancerul – resveratrolul și antioxidanții din struguri și must previn formarea tumorilor în organism. Unele studii indică faptul că resveratrolul  poate preveni cancerul, dacă este vorba despre must obținut din strugurii negri.

5. Ameliorează durerile de cap – consumul de must ameliorează și chiar elimină durerile de cap. Dacă ai probleme cu cefaleea, introdu mustul în dietă ta zilnică și vei vedea rapid efectele pozitive.

Când nu este indicat să consumăm must

- Mustul nu trebuie consumat în caz de diaree- Mustul nu trebuie consumat în cantități mari înainte de a te urcă la volanul mașinii, susținerea unei prezentări, activități intelectuale solicitante, întrucât va afecta posibil capacitatea de concentrare și atenție din cauza potențialului conținut de alcool. - Nu este recomandat copiilor

- Trebuie consumat în maxim două zile după obținere; Deși  este teoretic, scăzut, procentul de alcool este  dificil de cuantificat și stabilizat, fiind un produs natural cu procesele de fermentare activate.- Diabeticii trebuie să consume must cu măsură, întrucât acesta conține cantități mari de zahăr- Va fi consumat în cantități mici și cu precauție în cazul persoanelor cu sindrom de colon iritabil colita ulcerativă, reflux gastric și ulcer acut.

Citește și:Beneficiile mustului. 9 proprietăţi tămăduitoare ale licorii

De ce e bine să bem must

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net