Avantajele şi dezavantajele vacanţelor „last minute”

plaja_vacanta_exotica_hamac.jpg

Dacă ai un program flexibil, poţi pleca oricând în vacanţă. Pe ultima sută de metri prinzi adevărate chilipiruri
Dacă ai un program flexibil, poţi pleca oricând în vacanţă. Pe ultima sută de metri prinzi adevărate chilipiruri
Citeste tot despre: 

Nu ţi-ai făcut încă planul de vacanţă, nu ai cumpărat bilet de avion, nu ai făcut nicio rezervare, ba chiar nu ai nici cea mai vagă idee unde poţi merge? Pentru cei ca tine s-au „inventat” vacanţele last minute. Iată ce oferă, ce ai de câştigat.

20% dintre turiştii care pleacă în vacanța de vară într-o stațiune de litoral din străinătate își aleg pe ultima sută de metri pachetul turistic pentru a beneficia de ofertele Last Minute, arată un studiu al agenției Christian Tour. În general, astfel de oferte sunt potrivite celor care au un program flexibil la serviciu, seniorilor și studenților.

Majoritatea turiştilor care apelează la o agenţie de turism pentru a-şi programa concediul de vară o fac cu câteva luni înainte, în primul rând pentru a benefia de programul Early Booking. Aici se aplică reduceri de până la 45%, iar suma poate fi achitată în rate. “În general, din această categorie fac parte familiile cu copii, care trebuie să țină cont și de nevoile celor mici atunci când își planifică concediul de vară. Părinții iau în calcul data la care copiii intră în vacanța mare ori datele examenelor naționale. Pentru acești turiști e important ca toate detaliile vacanței – mijlocul de transport, cazarea, regimul de masă – să fie stabilite din timp”, afirmă Raluca Hatmanu, director de comunicare Christian Tour.

raluca_hatmanu2.jpg

Raluca Hatmanu
Raluca Hatmanu

La polul opus, există o altă categorie de turiști al căror stil de viață le permite să se pregătească de plecarea într-o vacanță în doar câteva zile și care sunt amatori de oferte Last Minute. “Principalul avantaj al vacanțelor prinse pe ultima sută de metri este legat de preț, care poate fi mai mic cu până la 45% decât în momentul afişării ofertei iniţiale. De multe ori, preţul poate rivaliza cu o ofertă «early booking», doar că în ceea ce privește oferta «last minute» turistul trebuie să accepte condițiile de transport și cazare oferite în acel moment de agenție. Persoanele care vânează astfel de oferte trebuie să aibă în vedere și faptul că acestea sunt în număr limitat, iar principiul care se aplică este «primul venit, primul servit»”, adaugă Raluca Hatmanu.

20180509_165048.jpg

O plajă simplă din Creta
Insula Creta are plaje superbe

Ca să vă faceţi o idee, în această perioadă, 7 nopţi cazare cu demipensiune la hotel de 3 stele în Corfu, cu zbor charter inclus pentru data de 3 iulie, costă 349 de euro de persoană (cu 25% mai mic decât preţul iniţial). În Creta poţi găsi un pachet all inclusive la un hotel de 3 stele şi transport cu avionul la 399 euro de persoană, iar în Lefkada ai 45% reducere (un pachet cu zbor charter, 7 nopţi cazare în studio costă 219 euro de persoană).

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1