Aşa se face cafeaua perfectă!

Ultima actualizare:

    Gustul, mai intens  la 70 de grade Celsius
Gustul, mai intens la 70 de grade Celsius

Oamenii de ştiinţă au studiat fenomenul îndeaproape şi au descoperit reţeta preparării cafelei perfecte. Savanţii de la Universitatea de Stat din Kansas, SUA, au folosit boabe de cafea Arabica şi Robusta.

Prima descoperire a surprins pe toată lumea: apa nu trebuie dată în clocot, ci încălzită până la 70 de grade Celsius. Atenţie: peste 71 de grade Celsius, flavonoidele din cafea sunt compromise. Doctorul Christopher Hendon, de la Universitatea din Oregon, recomandă ca apa folosită să fie bogată în calciu şi magneziu, ca boabele de cafea să fie păstrate în prealabil în frigider şi să fie sfărâmate cu doar câteva secunde înainte de a fi amestecate cu apa caldă. Nu se recomandă zahăr şi cantitatea ideală a amestecului este: o linguriţă cu vârf la 50-70 ml de apă caldă, amestecate direct în ceaşcă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net