Ar trebui să cumpărați un robot de bucătărie?

Citeste tot despre: 

Un robot de bucătărie poate fi folosit pentru tăierea legumelor, măcinarea cărnii pentru chiftele, prepararea sosurilor și pastelor, tăierea nucilor, prepararea humusului, mărunțirea legumelor multe altele.

Nu există nicio îndoială că cei mai buni roboți de bucătărie economisesc timp în bucătărie și sunt deosebit de utili dacă abilitățile dvs. de tăiat sunt, ca și ale noastre, foarte limitate. Cele mai de bază modele vor tăia, rade și toca, adesea în grosimi diferite, precum și vor amesteca. Roboții de bucătărie de nivel mediu și de ultimă generație pot face asta și multe altele - tocat, măcinat, zdrobit și frământat și, de obicei, vin cu elemente suplimentare, cum ar fi storcătorul de citrice, mini boluri de prelucrare și chiar blendere. Dar oare merită banii, spațiul din dulap, curățarea și veți obține de fapt o cantitate decentă de utilizare dintr-unul? Permiteți-ne să vă ajutăm să vă decideți.

Cine ar beneficia de deținerea unui robot de bucătărie

Tipul de persoană care ar beneficia de deținerea unui robot de bucătărie este cineva care:

● Gătește frecvent de la zero

● Are multe guri de hrănit.

● Este parțial de gătit în serie.

● Nu are mult timp să gătească.

● Urăște preparatul alimentar (fără judecată aici, cu siguranță urăsc preparatul alimentar).

Dacă bifați oricare dintre aceste căsuțe, un robot de bucătărie merită adăugat la repertoriul dvs. din bucătărie.

Ce fel de bucătar sunteți?

Roboții de bucătărie nu sunt pentru toată lumea. Înainte de a decide dacă cumpărați unul, este important să determinați ce tip de bucătar sunteți. Fiți sincer - ne-ar plăcea tuturor să coacem pâine proaspătă în fiecare zi, să gătim fiecare masă de la zero și ne pregătim propriul foietaj, dar asta este nu întotdeauna realist. Dacă vă aflați la celălalt capăt al grilei de gătit - un cumpărător frecvent de legume deja pregătite, mâncare congelată și mâncăruri gătite și gătiți doar pentru una sau două persoane - este posibil să nu vă bucurați din plin de utilizarea unui robot de bucătărie.

Cât spațiu de bucătărie aveți?

Până acum ne-am concentrat pe roboți de dimensiuni mari, dar un mini robot de bucătărie este o alternativă bună. Dacă sunteți un bucătar dornic care bifează câteva dintre cutiile menționate mai devreme, dar aveți o bucătărie mică, cu blat și spațiu în dulap limitat, este probabil ca un mini robot de bucătărie să vi se potrivească mai bine. Ele pot îndeplini multe dintre sarcinile pe care le poate face un robot de dimensiuni mari - tocat, măcinat, sosuri și așa mai departe - doar la o scară mai mică. Dacă spațiul este o problemă, alegeți un mini robot de bucătărie. Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale roboților de bucătărie este dimensiunea lor. Sunt voluminoase, deci ocupă o cantitate suficientă de spațiu de lucru sau dulap și vin cu mai multe accesorii care nu se potrivesc întotdeauna bine în interiorul bolului. Dar hei, nici un gadget de bucătărie nu este complet perfect și, dacă spațiul nu este o problemă în bucătăria dvs., dimensiunea unui robot de bucătărie nu va fi o problemă.

Curățare

Curățarea este o altă problemă dificilă, dar cei mai mulți roboți de bucătărie din zilele noastre au piese sigure pentru mașina de spălat vase. Deci, cel puțin, asigurați-vă că cel pe care îl alegeți este compatibil cu mașina de spălat vase - ne veți mulțumi pentru asta. În general, singurele părți care necesită curățare manuală sunt vasul și capacul - lucru care, să recunoaștem, nu este tocmai dificil de realizat.

În concluzie

Există atât de multe lucruri pro, față de contra, roboților de bucătărie: capacitatea lor de a economisi timp, de a oferi rezultate consistente (mai ales atunci când vine vorba de feliere și tăiere), de a prepara cantități mari de alimente dintr-o singură dată și de a efectua mai multe sarcini de bucătărie, cu un singur gadget. Dar dovada se află în mâncare - sau în utilizare, în cazul unui robot de bucătărie - și în faptul că mamele noastre dețin un robot de câțiva ani și nu ar putea trăi fără el este o dovadă a utilității și versatilității sale.

Loading...